Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τσίπρας - Κουβέλης : Άσμα πένθιμο για την Ανανεωτική Αριστερά...;

..............................................................

enet.gr, 15:09 Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη: Συνάντηση μεταρρυθμιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς για να προκληθεί σεισμική δόνηση στο πολιτικό σκηνικό

«Σήμερα δεν έχουμε ΠΑΣΟΚ, έχουμε κόμμα του μνημονίου»

"Αμφισβητούμε τη νομιμότητα των αποφάσεων αυτού του κοινοβουλίου, υπάρχει και κρίση Δημοκρατίας

Την πρόταση του για ένα νέο Συνασπισμό εξουσίας που θα αποσύρει το μνημόνιο αλλά και το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ. Ο Αλ.Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι είναι «σε εφεδρεία» και πως πρέπει να ανατραπεί βάσει κοινωνικών αντιδράσεων και όχι να επιλέξει μια βολική ημερομηνία για εκλογές. 

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές είπε ότι «ο κ.Παπανδρέου είναι ήδη σε εφεδρεία πρωθυπουργός» και πως δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτόν τον προϋπολογισμό. Επίσης τόνισε ότι «το κόστος των εκλογών δεν πρέπει να τίθεται σαν θέμα την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει».

Αναφορικά με την πρότασή του για ένα νέο Συνασπισμό εξουσίας είπε ότι εκείνο που προσδοκά ειναι η συνεργασία της ριζοσπαστικής με τη μεταρρυθμιστική αριστερά. Τόνισε όμως ότι ακόμα και να πλειοψηφίσει ένας τέτοιος συνασπισμός δεν αρκεί αλλά θα πρέπει να είναι μαζική η συμμετοχή του λαού. "Αυτή η πρόταση είναι περισσότερο ρεαλιστική από ποτέ" είπε ο Αλ.Τσίπρας και υποστήριξε πως "υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία που ζητάει μια μεγάλη αλλάγη, και πρέπει να την μετατρέψουμε και σε πολιτική αλλαγή αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης".
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το έαν θα δεχόταν να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι: Δεν μισώ το ΠΑΣΟΚ , το νοσταλγώ αλλά δεν υπάρχει πια το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε κάποτε» και συνέχισε : «Σήμερα δεν έχουμε ΠΑΣΟΚ έχουμε το κόμμα του μνημονίου» στο οποίο όπως είπε συγκαταλέγονται το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη, και ενδεχομένως στο μέλλον και η Ν.Δ, η οποία όπως είπε «συμφωνεί στον πυρήνα του μνημονίου αλλά ακολουθεί μια αντιμνημονιακή ρητορική».
Επίσης έκανε λόγο για κρίση Δημοκρατίας και είπε ότι το πρώτο θύμα του μνημονίου ήταν η Δημοκρατία, και αυτό, όπως είπε, φάνηκε από τη στιγμή που η κυβέρνηση που εκλέχθηκε το 2009 έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν" και στη συνέχεια μας οδήγησε στη βαρβαρότητα του μνημονίου. "Η Δημοκρατία δεν έχει κόστος" είπε σχετικά με την επιβάρυνση του προϋπολογισμού από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και συνέχισε : "Είμαστε υποχρεωμένοι να την υπηρετήσουμε". "Καμιά κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να ξεπουλήσει τη χώρα, να απωλέσει την εθνική κυριαρχια χωρίς να ρωτήσει το λαο", είπε ο Αλ.Τσίπρας για να καταλήξει : "Αμφισβητούμε τη νομιμοποίηση του κοινοβουλιου να αποφασίζει ερήμην του ελληνικου λαού".
Κατά τη συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο κίνημα των "αγανακτισμένων", για το οποίο υποστήριξε ότι δεν είναι δόκιμος ο όρος "αγανακτισμένοι", γιατί όπως είπε πρόκειται για πολίτες ενεργούς και συνειδητοποιημένους.
Καταδίκασε τις φραστικές επιθέσεις και τους προπηλακισμούς εναντίον πολιτικών λέγοντας ότι αυτά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αλλά μετατρέπουν τους θύτες σε θύματα.
  ...............................................................

«Αγανακτισμένοι» κατά Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία κατά του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη πραγματοποίησαν χθες βράδυ «αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης, ενώ ο πολιτικός βρισκόταν σε ταβέρνα στην πλατεία Ναυαρίνου, με μέλη του κόμματος. 


 

Οι διαμαρτυρόμενοι, με πανό και συνθήματα όπως : 'Φώτη Κουβέλη φύγε από δω, στην πόλη μας δεν θέλουμε κανέναν αρχηγό" και "έξω από τη Θεσσαλονίκη του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι", υποστηρίζουν ότι τον έδιωξαν, ενώ στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι ο Φώτης Κουβέλης είχε αποχωρήσει λίγα λεπτά νωρίτερα, προκειμένου να εμφανιστεί στην ΕΤ 3.

Τα ίδια στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς καλούν τους "αγανακτισμένους" να πάρουν θέση για το περιστατικό, λέγοντας ότι αποκτά διαστάσεις αντικοινοβουλευτισμού. Επίσης, ζητούν να πάρουν θέση και τα κόμματα που λένε ότι συνομιλούν με τους "αγανακτισμένους", ενώ δηλώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος που λέει ότι συνομιλεί μαζί τους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: