Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας : «Να κόψετε το ρεύμα σε όσους έχουν κλέψει τα 30 δισ.»


................................................................

Τσίπρας: «Οδηγείτε την χώρα σε χρεοκοπία»

«Να κόψετε το ρεύμα σε όσους έχουν κλέψει τα 30 δισ.»
 
Τελευταία ενημέρωση: 13:26 Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011


Δριμεία επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Άλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι οδηγούν τη χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία και ζητώντας τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. 



«Ποιος μας έφερε ως εδώ: ποιος μας κυβερνούσε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται για μήνες πίσω από τον πολιτικό όγκο του αντιπροέδρου του.
«Μιλάτε για υστέρηση των δημοσίων εσόδων. Γιατί; Δεν πλήρωναν εισφορές οι φορολογούμενοι; Όχι βέβαια,αλλά γιατί κάποιοι διαχρονικά δεν πληρώνουν. Αυτό το κίνημα δεν είναι πραγματικά κίνημα “δεν πληρώνω”, αλλά κίνημα “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”. Το κίνημα “δεν πληρώνω” ξεκίνησαν οι μεγαλοεφοπλιστές, οι μεγαλοκεφαλαιούχοι, οι ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δεν πλήρωσαν για δεκαετίες, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική τους επιρροή. Να κόψετε το ρεύμα σε όσους έχουν κλέψει 30 δις και δεν μπορείτε να τους τα πάρετε.
Επιτιθέμενος στα επιχειρήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Μας λέτε ότι παράγουμε ελλείμματα. Ποιός παράγει ελλείμματα; Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, που “μαζί τα φάγαμε;”».
«Μας λέτε ότι είμαστε μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου» συνέχισε. «Αλλά δεν μας λέτε ότι είμαστε και στις χώρες της Ευρώπης με τις χαμηλότερες συντάξεις και μισθούς και το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας. Είμαστε μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα στα πρόθυρα της λατινοαμερικανοποίσης, μέσα από μια διαχρονική, άδικη, αντικοινωνική πολιτική».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάγγειλε την κυβέρνηση ότι «έχετε στήσει μεθοδικά την είσοδο της χώρα στη διεθνή επιτήρηση και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και μιλάτε για δικές μας θεωρίες συνωμοσίας.
Αλλά ο πρωθυπουργός μίλαγε ένα χρόνο στο εξωτερικό για Τιτανικό και διεφθαρμένους Έλληνες. Όταν βγήκατε στη Ευρώπη για να πάρετε δάνειο 5 δις σας έδιναν 25 και πήρατε 7! Την ίδια στιγμή συζητούσατε την ένταξη μας στο ΔΝΤ με τον Στρος Καν και αρνηθήκατε να αναζητήσετε εναλλακτικές πηγές δανεισμού. Και αφήνατε την κερδοσκοπία με το Τ +10 στην Τράπεζα της Ελλάδας και τοποθετούσατε στον οργανισμό διαχείρισης χρέους και τη ΕΛΣΤΑΤ ανθρώπους της Γκόλντμαν Σακς και του ΔΝΤ. Σε ποιο αφεντικό υπάκουε ο κύριος Γεωργίου;».
Επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές σχολίασε «είπατε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, αλλά το μεγαλύτερο δράμα είναι να οδηγούμαστε δημοκρατικά στο αδιέξοδο. Το μεγαλύτερο δράμα είναι όταν καταργείται η δημοκρατία».
Και ρώτησε «λέτε ότι έχετε λαϊκή εντολή για 4 χρόνια. Δηλαδή εντολή να οδηγήσετε τη χώρα με τέτοιες αποφάσεις; Όταν βγήκατε λέγοντας “λεφτά υπάρχουν” και μιλώντας για αυξήσεις, πήρατε τη λαϊκή εντολή για απολύσεις στο δημόσιο τομέα και έκτακτες εισφορές στα ακίνητα; Έχετε κλέψει την εντολή του ελληνικού λαού. Να αποφασίσει τάχιστα ο ελληνικός λαός για το μέλλον του».
«Ρωτάτε με ποιο σχέδιο θα οδηγήσουμε την Ελλάδα έξω από την κρίση. Μα προφανώς με το αντίθετο από το δικό σας. Υπάρχει πια ασυνέχεια στη κοινωνική και πολιτική ζωή. Μη θεωρείτε ότι επειδή από το 1974 είχαμε συνέχεια στην εναλλαγή δύο κομμάτων στην ηγεσία θα συμβεί πάλι. Σεις ένα μεγάλο ιστορικό κόμμα είστε πια κόμμα της διαπλοκής και τον μεγαλοσυμφερόντων . Είστε το tea party της Eλλάδας. Μην θεωρήσετε ότι θα συνεχίσετε, υπήρξαν μεγάλα κόμματα που σαν και εσάς χάθηκαν και έχετε πολλούς βουλευτές ενός τέτοιου χαμένου κόμματος της Ένωσης Κέντρου, στο κόμμα σας».
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: