Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Άλεξ Σβάτσερ: Ο βαδιστής που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μιλάει για τις απαγορευμένες ουσίες (www.lifo.gr, 9.8.2012)

.............................................................

www.lifo.gr, 9.8.2012 | 22:45 
 
 

Άλεξ Σβάτσερ: Ο βαδιστής που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μιλάει για τις απαγορευμένες ουσίες

«Έκανα τα πάντα για να μην καταλάβει κανείς τίποτα» 


Άλεξ Σβάτσερ: Ο βαδιστής που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μιλάει για τις απαγορευμένες ουσίες

Ο Ιταλός βαδιστής, Αλεξ  Σβάτσερ που βρέθηκε θετικός σε ερυθροποιητίνη, παραδέχτηκε το λάθος του και αποκάλυψε με ποιό τρόπο έπαιρνε την απαγορευμένη ουσία. Ο Σβάτσερ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 χλμ βάδην το 2008 στο Πεκίνο.
«Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι ότι λυπάμαι» είπε αρχικά ο Ιταλός βαδιστής, προσθέτοντας, ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη ταξίδεψε μόνος του στην Τουρκία και με 1500 ευρω αγόρασε την ουσία σε φαρμακείο!

Ο Σβάτσερ, είπε επίσης ότι έμαθε από το διαδύκτιο πως θα χρησιμοποιεί την ερυθροποιητίνη και έκανε την ένεση καθημερινά στο μπάνιο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα η σύντροφος του, Καρολίν Κόστνερ και οι γονείς του. «Έκανα τα πάντα ώστε να μην καταλάβει κανείς τίποτα» είπε ο Σβάτσερ, υποστηρίζοντας ότι αισθάνθηκε μεγάλη πίεση μετά το μετάλλιο που πήρε στο Πεκίνο, αφού οι προσδοκίες για αυτό, θα ήταν πλέον μεγάλες.

Η ερυθροποιητίνη  ήταν στο ψυγείο σε ένα κουτί από κανονικές  βιταμίνες: «Ήταν πολύ δύσκολο να πω στην Καρολίνα ότι αυτό που ήταν στο ψυγείο δεν ήταν βιταμίνες». σημείωσε.

Έκανε την τελευταία ένεση στις 29 Ιουλίου. Την επομένη, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του και κατάλαβε πως ήταν οι ελεγκτές του ντόπινγκ.«Λένε πως με το ντόπινγκ γίνεσαι δυνατότερος. Για εμένα ήταν πολύ σκληρό ψυχολογικά.  Δεν είχα τη δύναμη να πω στη μητέρα μου να μην ανοίξει την πόρτα, ή να πει πως δεν ήμουν στο σπίτι».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: