Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

["Ξένιος Ζευς": Στις ράγες του παρελθόντος] - από Ε.Ζ. (Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/08/2012 στην "ΑΥΓΗ" )

 ..............................................................

"Ξένιος Ζευς": Στις ράγες του παρελθόντος

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/08/2012 στην "ΑΥΓΗ"





Ξημερώματα, σταθμός Λαρίσης, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να είναι παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά της αποβάθρας την ώρα που φτάνει το τρένο από τη Θράκη, το πλάνο κατεβαίνει στην αποβάθρα όταν έχει πια ξημερώσει και οι "ανεπιθύμητοι-σκούροι" έχουν απομονωθεί και οδηγούνται σε σειρά από τα τρένα στην έξοδο του σταθμού. Δεν πρόκειται για τρέιλερ νέας ταινίας αλλά για βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. που καλύπτει τον έλεγχο της "καθόδου των Δωριέων" από τον "Ξένιο Δία". Το βίντεο της χθεσινής επιχείρησης αναρτήθηκε χθες στο κανάλι της ΕΛ.ΑΣ. στο youtube και δεν αποκλείεται η ιδέα να δόθηκε από την πρωϊνή βόλτα του Ν. Δένδια πριν από περίπου τρεις μήνες με τις κάμερες του Alpha στο πλαίσιο της "Αυτοψίας" στον σταθμό Λαρίσης όπου φτάνουν τα "εκατομμύρια λαθρομεταναστών που καταλαμβάνουν" τις πόλεις μας.
Από το βίντεο λείπουν βέβαια τα απορημένα, αν όχι σοκαρισμένα, πρόσωπα των υπολοίπων Ελλήνων επιβατών που αντίκρυσαν το θέαμα αυτό. Τέτοιου είδους βίντεο όμως δεν είναι μόνο επικοινωνιακά τερτίπια που θα καθησυχάσουν τους ψηφοφόρους που "φοβούνται να κυκλοφορήσουν από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών" και θα ξεχάσουν το τι περιμένει τους ίδιους από τα μέτρα των "σωτήρων" τους. Είναι και αδιάσειστο ντοκουμέντο για τον ιστορικό του μέλλοντος που θα καταγράφει μια ακόμα πτυχή μιας κοινωνίας που βυθίζεται μέρα με τη μέρα στη φτώχεια, την αγριότητα και χάνει ώρα την ώρα την ανθρωπιά της.
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια "βόλτα" με κάμερες είχε κάνει και ο προκατοχός του, Μιχ. Χρυσοχοϊδης που μιλούσε για "υγιειονομικές βόμβες", τα νομοθετήματα του οποίου έχει αξιοποιήσει πλήρως και ο "Ξένιος Ζευς".

Ε.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: