Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

"Κουράστηκαν να ψάχνουν στη Μανωλάδα ..." Κάρης Κ. "Η ΑΥΓΗ", 28/08/2012

............................................................




Κουράστηκαν να ψάχνουν στη Μανωλάδα ...

Κάρης Κ.
 
"Η ΑΥΓΗ", 28/08/2012
 
Πόσες μέρες θα ψάχνουν στη Μανωλάδα να βρουν τους “ήρωες” της άγριας Δύσης; Αν πάρουμε υπόψη το παρελθόν, οι τοπικές αρχές -η αστυνομία με τη συνεργασία και του δήμου και των άλλων- θα ψάχνουν μια... αιωνιότητα για να βρουν τους ασύδοτους θρασύδειλους που έσερναν με το αυτοκίνητό τους από το κεφάλι τον μελαμψό -Αιγύπτιο- εργάτη.
Η ανοχή στην απανθρωπιά έχει κυριαρχήσει στην περιοχή. Οι εγκληματίες -είναι απεχθέστατο έγκλημα αυτό που έκαναν- εκβιάζουν τους πάντες, αν δεν εξυπηρετούν όσους θέλουν εργάτες γης σε κατάσταση βάρβαρης δουλείας.
Αν στη Μανωλάδα κυριαρχεί η εργοδοτική-ρατσιστική βία, αν ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Αρβανίτης σιωπά επιδεικτικά, αν οι τοπικοί βουλευτές... λείπουν, αν η εισαγγελία ακόμη δεν έχει πληροφορηθεί το περιστατικό, στην Αθήνα τι γίνεται; Τα διαβάζουν και νιώθουν ότι είναι πολιτισμένοι; Πού είναι η παρέμβαση του κράτους; Σε μια περιοχή όπου δεν τιμωρείται η βία κατά των ξένων εργατών, όπου ανθεί το λαθρεμπόριο χασίς και τσιγάρων, πότε θα υπάρξει παρέμβαση και αλλαγή στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.;
Για να γίνει αντιληπτό το επικίνδυνο επίπεδο διαπλοκής εγκληματιών και τοπικών αρχών, συγκρατήστε τη λεπτομέρεια του ρεπορτάζ. Ο Αιγύπτιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όταν πάρει εξιτήριο, θα... απελαθεί γιατί είναι παράνομος! Έτσι εξασφαλίζονται πλήρως οι ύπουλοι “άγνωστοι” δράστες. Γιατί τα ανέχονται; Γιατί τα ανεχόμαστε; Είναι δυνατόν να ανήκουμε στο ίδιο σύνολο με αυτούς τους δύο; Είναι αποδεκτό να μην έχουν συλληφθεί ακόμη; Η Αθήνα ξέρει και δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: