Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μανώλης Κεφαλογιάννης: ένας πολιτικός με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, και προπάντων πολιτική διορατικότητα και συνέπεια. Σύντεκνοι της δεξιάς θα τον τιμήσετε και στις άλλες εκλογές με την ψήφο σας;

..........................................................

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Από τη διαγραφή στο σιωπηρό χρίσμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα "ΝΕΑ",  Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εκλήθη την τελευταία στιγμή να λειτουργήσει ως «αντι-Νικήτας» στην κάλπη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με βασικά πλεονεκτήματα, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στελέχη που βρίσκονται κοντά στην κομματική ηγεσία, ότι έχει πρόσβαση στη λεγόμενη λαϊκή Δεξιά και αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα παλαιά μέλη και τη νεότερη γενιά του γαλάζιου μηχανισμού.
Ο 53χρονος βουλευτής Ηρακλείου μέχρι πριν από δύο εβδομάδες δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θέση του γραμματέα. Στην εκλογική διαδικασία που είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούλιο, άλλωστε, δεν ήταν υποψήφιος.
Ο ίδιος επικαλείται τη μάχη της χώρας στην Ευρώπη και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ως λόγους που τον παρακίνησαν να δηλώσει «παρών» για το κομματικό αξίωμα. Στη ΝΔ όμως είναι κοινό μυστικό ότι η υποψηφιότητά του ζυμώθηκε στο Μαξίμου. Οι περισσότεροι μάλιστα θεωρούν ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα επαναπροσέγγισης με τον Αντώνη Σαμαρά, που θα έχει συνέχεια.
Στη διετία που προηγήθηκε απομακρύνθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία στήριξε στις εσωκομματικές κάλπες για τη διαδοχή Καραμανλή τον Νοέμβριο του 2009, ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από τον κ. Σαμαρά, ενώ στο ενδιάμεσο διεγράφη αρνούμενος να στηρίξει στη Βουλή το δεύτερο Μνημόνιο, επιστρέφοντας στη συνέχεια με δήλωση μεταμέλειας. Στη μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή του (εκλέγεται από το 1989) πρωταγωνίστησε σε θερμά επεισόδια στη Βουλή προβάλλοντας σκληρό δεξιό προφίλ, ενώ την περίοδο Σημίτη είχε ανεβάσει τις πολιτικές μετοχές του στο γαλάζιο στερέωμα ως «σκανδολοκυνηγός» και «διώκτης της διαπλοκής».
Με αυτές τις περγαμηνές, το 2004 ανέλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά τρία χρόνια μετά ο Κώστας Καραμανλής τον άφησε εκτός κυβερνητικού σχήματος - για να φουντώσει στο Ηράκλειο και η εσωκομματική διαμάχη του με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος το 2009 τού στέρησε έπειτα από χρόνια και την πρωτιά στον νομό.
Μια προσπάθεια να εξασφαλίσει υπουργείο (πληροφορίες αναφέρουν το Ναυτιλίας) στην κυβέρνηση συνεργασίας δεν ευοδώθηκε και, πλέον, η θέση του γαλάζιου γραμματέα προβάλλει και ως ευκαιρία για να επανέλθει σε κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή. 
 
 
Και θαυμάστε τα ελληνικά του, μαζί με την πολιτική του αξιοπρέπεια και ακεραιότητα:
 
 
...Για τα νέα μέτρα
Πρώτα – πρώτα να δούμε τα μέτρα για να τα κρίνουμε. Δεν τα έχουμε δει ακόμα. Αλλά αν είναι οι περικοπές στις συντάξεις ίδιες γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε περικοπές του ΟΓΑ που είναι τριακόσια ευρώ, με αυτόν που παίρνει τετρακόσια ευρώ κι έχει δέκα χιλιάδες ένσημα ή παίρνει πεντακόσια ευρώ με αυτόν που παινεί τρεις και τέσσερις και πέντε χιλιάδες ευρώ αν έχει διάφορες συντάξεις τότε τα μέτρα είναι οριζόντια κι είναι άδικα. Αν αυτός που πληρώνει πχ πεντακόσια ευρώ δώσει 2% κι αυτός που παίρνει τρεις συντάξεις θα χάσει το 20% δεν είναι οριζόντια τα μέτρα. Βεβαίως είναι σκληρά για όλους, έχουν κάνει τον προγραμματισμό της ζωής τους έχουν αναλάβει υποχρεώσεις στο σπίτι και στα παιδιά τους θα είναι μια δυσκολία για όλους. (μπορεί και δύο δυσκολίες...!)
Τι άλλαξε από τον Φεβρουάριο που δηλώσατε απών από την ψήφιση του προηγούμενων μέτρων και τώρα λετε ναι;
Γιατί ήταν ανόητο να μπεις μέσα και να ψηφίσεις όχι σε κάτι το οποίο σε οδηγούσε σε χρεοκοπία αλλά όταν ο κόσμος πλήττεται όπως πλήττεται με αυτό τον τρόπο που πλήττεται σήμερα η δικιά μου η πρόταση ήταν πρέπει να πάμε να ματώσουμε και μεις με την κοινωνία. (σιγά τα αίματα!) Να πάμε να κάνουμε εκλογές να εξηγήσουμε στον κόσμο ποιό είναι το πρόβλημα κι αφού το εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις παρά μόνο δύσκολες λύσεις ή καταστροφικές που είναι έξω από το ευρώ τότε ματώνοντας με την κοινωνία, η κοινωνία αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της όπως τις ανέλαβε να μας δώσει ή να μην μας δώσει εντολή να πάμε στο επόμενο στάδιο που είμαστε τώρα.
Τώρα έχει αλλάξει ότι την εντολή την έχει δώσει ο ελληνικός λαός ο οποίος μπήκε σ' ένα δίλημμα κι αποφάσισε. Έξω από την Ευρώπη ή μέσα στη Ευρώπη. Σε αχαρτογράφητα νερά η με δυσκολίες μέσα στην Ευρώπη Έχει πάρει μια απόφαση κι είναι δικιά του. Εμείς τώρα την εκτελούμε Αυτό ήταν το ζητούμενό μου από το Φεβρουάριο για μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: