Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

"Η βρωμικη προπαγανδα για ασφαλιστικο, φορολογικο" από τον φίλο στο fb Γιώργο Παπαδόπουλο-Τετράδη (facebook, 3/2/2016)

............................................................



Η βρωμικη προπαγανδα για ασφαλιστικο, φορολογικο.

γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης.




Και τωρα ας δουμε ποια θα ειναι η καταληξη του ασφαλιστικου, αλλα και του φορολογικου με καθε βεβαιοτητα.
Μια απο τις κραυγες προπαγανδας του ΣΥΡΙΖΑ πριν απο τις εκλογες του Ιανουαριου περισυ ηταν οτι το μεηλ Χαρδουβελη αποδεχεται τη σφαγη των συνταξεων, ετσι γενικως, (τιποτε ψευδεστερο, το μεηλ δεν ελεγε τιποτε τετοιο) και οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ερχοταν για να εγγυηθει οτι "καμια συνταξη δεν προκGειται να κοπει και σε κανεναν".
Εδω και μηνες η θεση του ΣΥΡΙΖΑ εχει μετατραπει σε "δεν προκειται να κοπει καμια κυρια συνταξη", αφηνοντας τις επικουρικες στο ελεος των δανειστων.
Απο χτες η θεση εχει μετατραπει σε "δεν θα κοπουν οι κυριες συνταξεις, εκτος απο καποιες υψηλες."
Για να καταλαβει και ο τελευταιος, που εχει μεινει στη χωρα και δεν εχει παρει χαμπαρι με ποιους εχει να κανει, σημειωνω οτι:
Πριν απο τις περυσινες εκλογες του Ιανουαριου ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδιζε, οτι θα ερθει στην εξουσια για "να σταματησει να πληρωνει ο λαος και να πληρωσουν επιτελους οι πλουσιοι και οι εχοντες και κατεχοντες."
Απο την αρχη του περασμενου χρονου και μεσα απο ΟΛΑ τα εισπρακτικα και φορολογικα μετρα που πηρε η κυβερνηση, αλλα και τη φρασεολογια της εγινε φανερο, οτι κατ αρχην οι πλουσιοι και οι κατεχοντες ηταν οσοι ειχαν οικογενειακο εισοδημα πανω απο 30.000 ευρω, δηλαδη σε οσα ζευγαρια εβγαζαν 2.500 ευρω το μηνα ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
Στη συνεχεια, η αναγκη του ΣΥΡΙΖΑ νε ενοχοποιησει τους πολιτες για να εισπραξει περισσοτερα και να κοψει περισσοτερα απο τα εισοδηματα (μια και... δεν μπορει να τα παρει απο τον πραγματικο πλουτο), εφερε την τοποθετηση, οτι εχοντες ηταν και ειναι οσοι "εχουν" εισοδημα πανω απο 12.000 ευρω το χρονο!
(Η διαφορα μεταξυ εχω και δηλωνω δεν ενδιαφερει τον ΣΥΡΙΖΑ, οπως δεν ενδιεφερε και καμμια κυβερνηση πριν απ αυτον! Κατα τα αλλα, η παταξη της φοροδιαφυγης, ηταν στις προτεραιοτητες του πριν παρει την εξουσια. Μετα του επεσε δυσκολη...)
Παραλληλα, η πουστικη προπαγανδα απο καθε οργανο της κυβερνησης και του κομματος αρχισε να προσπαθει - με επιτυχια - να κανει τους πολιτες να αισθανονται ενοχοι αν ο μισθος τους ή η συνταξη τους (για την οποια εχουν πληρωσει εκατομμυρια εισφορων, τα οποια εχει τσεπωσει η διαχρονικη διαπλοκη χρυσοκανθαρων κρατικοδιαιτων συνταξιουχων ΚΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εχουν πληρωσει σχεδον τιποτε σε εισφορες) ξεπερναει τα 1.000 ευρω!
Για να σταματησουμε να κοροϊδευομαστε σ αυτη τη χωρα, απο το 2002 τουλαχιστον, μεχρι και το 2010 η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειονοτητα των ζευγαριων εφερναν στο σπιτι μαζί τουλαχιστον 4.000 με 5.000 ευρω το μηνα, ειτε δουλέυαν στον ιδιωτικο τομεα, ειτε πολυ περισσοτερο, στο δημοσιο. Να μη μιλησουμε για τους ελευθερους επαγγελματιες καθε κλαδου σχεδον, που εβγαζε ο καθενας απο 5.000 μεχρι 10.000 ευρω καθαρα, αδηλωτα τα περισσοτερα, το μηνα. Να μην προσθεσουμε τους επιχειρηματιες, μικρομεσαιους και μεγαλους, που στη συντριπτικη τους πλειονοτητα δηλωναν τα ελαχιστα δυνατα καρπουμενοι τα μεγιστα δυνατα με τις απαραιτητες εξαιρεσεις φυσικα εκεινων, που συνηθως στη χωρα ονομαζονται ΗΛΙΘΙΟΙ.
Οοοολοι αυτοι οι μισθωτοι και συνταξιουχοι πολιτες, που εχουν υποστει οοολες τις φοροκλοπες και τις περικοπες και τις μειωσεις εδω και 6 χρονια, χωρις να εχουν καψει ουτε ενα υπουργειο, ουτε και τη Βουλη, και οοολοι αυτοι οι ελευθεροι επαγγελματιες, στην πλειονοτητα τους φοροφυγαδες, που απο τα μαυρα τους εισοδηματα ζουσε και ζει ακομα η οικονομια (ασχετα που εξακολουθουν να ειναι στο ακαταδιωκτο απο τις φορολογικες υπηρεσιες...), δεν εχουν τα εισοδηματα που ειχαν.
Ειναι οι "εχοντες και κατεχοντες", που πληρωνουν την αρνηση και την ανικανοτητα ολων των κυβερνησεων (και αυτης φυσικα) να φτιαξουν ενα ΔΙΚΑΙΟ φορολογικο και φοροδιωκτικο συστημα και ενα ΔΙΚΑΙΟ ασφαλιστικο, στα οποια θα πληρωνουν ΟΛΟΙ, ο καθενας αναλογα με Ο,ΤΙ ΕΙΣΦΕΡΕΙ και Ο,ΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ.
Παρ ολα αυτα, οοολοι αυτοι, που ειναι η συντριπτικη πλειονοτητα του λαου, η Μεσαια Ταξη δηλαδη, χωρις την οποια καταρρεει ολο το συστημα (χωρις να ειναι κανεις ικανος να φερει το αλλο συστημα, της δικτατοριας του προλεταριατου) εξακολουθουν στην πλειονοτητα τους να ζουν με καποια αξιοπρεπη συνταξη ή μισθο ή αμοιβη, οχι επειδη τους τα εχει χαρισει κανεις (εκτος ειπαμε απο τους κρατικοδιαιτους που δεν εχουν πληρωσει εισφορες γι' αυτα που παιρνουν και που ειναι πολλοι, μεταξυ των οποιων και ΠΟΛΛΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα κανενας Κατρουγκαλος ή ψευτοσοσιαλιστης τυπου Τσιπρα δεν προτεινει να κοπουν οι συνταξεις τους για να διατηρηθουν εκεινων που τις εχουν πληρωσει με το αιμα τους), αλλα επειδη ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ και ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
Με τη διαρκη φρασεολογια της δηθεν αριστερας λοιπον, που ειναι μαγισσα στη χρηση της προπαγανδας, δεν τολμαει να βγει κανεις και να πει "ναι ρε πουστη,παιρνω 1.000 ή 1.500 ευρω συνταξη αφου μουχετε κοψει τα αλλα 1.000 ετσιθελικα που τα χω πληρωσει με τις εισφορες μου", ή "ναι ρε καργιοληδες, παιρνω 1.000 ή 1.500 ευρω μισθο απο 2.500 χιλιαρικα που επαιρνα, αν τα παρω γιατι πληρωνομαι με καθυστερηση, χωρις να κυνηγαει κανεις τον εργοδοτη μου, και τα δουλευω, δεν ταχω κλεμμενα ουτε σας τα χρωσταω. Εσεις μου τα κλεψατε σε συνεργασια με τον ΕΡΓΟΔΟΤΗ μου".
Αλλα, η μαγισσα προπαγανδα και η ελαφροτητα, για να μην πω τη λεξη μαλακια, πληθους δημοσιογραφων στις τυφλεορασεις, οοοολο αυτο το μεγα πληθος των 6.000.000 πολιτων το'χει στειλει στην αφανεια. Δεν υπαρχει!
Για ολο αυτο το συστημα,υπαρχει μονο το 1.300.000 των ανεργων (που συμπτωματικα ειναι σχεδον ολοι απο τους υπαλληλους και τους μικροεπιχειρηματιες του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ... γιατι οι πελατες των κομματων μεσα στην καρδια του διεφθαρμενου δημοσιου εχουν πειραχτει στο ελαχιστο δυνατον και μαλιστα χωρις το κριτηριο της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και της ΑΞΙΑΣ, αδικωντας ετσι αυτους που πραγματικα αξιζουν), οι μικροσυνταξιουχοι και το κομματι της νεολαιας, που δουλευει για 350 μεχρι 600-700 ευρω το μηνα, αν τα παρει στην ωρα του.
Ολους αυτους, που ειναι Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΙΕΡΟ εχει η χωρα αυτα τα χρονια τους εχουν οι κρεατομηχανες των ειδησεων μονιμους πρωταγωνιστες στους φακους, ειτε να γογγιζουν με το δικιο τους, ειτε να απλωνουν τα χερια για ενα ψωμι ή ενα μαρουλι ή ενα γαλα στις ουρες της ελεημοσυνης, αντι να τους εχουν τα υπουργεια σε καθημερινα συσσιτια. Αλλα τα υπουργεια θρεφουν τους χοντρομπαλαδες και τους πρωην τεμπεληδες και διαπλεκομενους υπουργους, υφυπουργους, γραμματεις και το κακο συναπαντημα, που ραβει το επομενο κουστουμακι μας, της δικης τους ανικανοτητας, και συχνα εγκληματικης αδιαφοριας.
Ολους αυτους, τα 2.500.000 νεους, ανεργους και μικροσυνταξιουχους στα 8.500.000 του αμοιβομενου με καθε τροπο δυναμικου, τους εχει και τους χρησιμοποιει η βρωμερη προπαγανδα, σιωπωντας ΕΠΙΤΗΔΕΣ και πούστικα για τα υπολοιπα 6.000.000 των υποζυγιων. Επειδη ΑΥΤΑ τα 6.000.000 υποζυγια ειναι, που πρεπει να λοιδωρηθουν ως εχοντες, να αρμεχτουν και να κλαπει παλι και παλι το ειναι τους σε μισθους, επιδοματα, συνταξεις, μετοχες, ομολογα και ο,τι αλλο εχει απομεινει. Αυτοι πρεπει να ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οτι "ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ"!!
Οχι μονο αυτο. Η ρητορια του πρωθυπουργου και αλλων στελεχων αυτης της ψευτοαριστερας, που θα πω σε αλλο αρθρο γιατι ιδεολογικα δεν εχει καμια σχεση με Αριστερα, μας εχει ζαλισει τον ερωτα, οτι εργαζεται και κυβερνα για τους αδυναμους και γι' αυτους ενδιαφερεται, γιαυτους προγραμματιζει, γιαυτους υπαρχει! Ολα γι' αυτους τα κανει. Βαστατε τ αλογα συντρόφοι!
Μολις προχτες ακουσα στην τυφλεοραση στελεχαρα του ΣΥΡΙΖΑ να περηφανευεται, οτι η κυβερνηση εφαρμοζει το προγραμμα της εχοντας για γνωμονα τα αδυναμα κομματια του λαου και εφριξα. Γιατι ρε ηλιθιοι:
Αν δεν το'χετε σκεφτει ποτε σας, αυτα τα ΙΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ των πολιτικων των προηγουμενων .που τις συνεχιζετε κι εσεις ακομα πιστοτερα, και που ειναι οι πατεραδες μας και οι μαναδες μας και οι παππουδες μας και οι γιαγιαδες μας και τα παιδια μας ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ τα 6.000.000 της Μεσαιας Ταξης, που με ο,τι της εχετε αφησει τα περιθαλπει.
Ειναι οι ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ παππουδες και οι ΔΙΚΕΣ της γιαγιαδες και οι ΔΙΚΟΙ της πατεραδες και μαναδες και τα ΔΙΚΑ της παιδια που ζουν.
Και ζουν μονο και μονο επειδη σ αυτη τη χωρα, κατα παρεκκλιση καθε δυτικου καπιταλιστικου μοντελου, οπου η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ θριαμβευει και παραγει αυτα που ζουμε σημερα, αλλα και καθε ψωευτοαριστερου εκσυγχρονιστικου μοντελου που παριστανει οτι εκπροσωπει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΕΙ. Και ταΐζει τα μελη της.
Οταν λεει λοιπον ο πρωθυπουργος και οι υπουργοι του, οτι η κυβερνηση εχει σαν κύριο μελήμα την προστασια των πιο αδυνατων κομματιων του λαου, και το λεει για να σφαγιασει ο,τι δεν ανηκει στα ΙΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ (ψευδεται κι ολας, γιατι τα μετρα σφαζουν τους παντες) δεν κανει τιποτε αλλο, παρα να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ τους πιο αδυναμους για να ενοχοποιει ολους τους υπολοιπους οτι ΕΧΟΥΝ αρα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Ηλιθιοι, αν φτωχοποιησετε τα 6.000.000 απο τα οποια ζουν τα 2.500.000 θα συντριψετε ολο τον πληθυσμο, ηλιθιοι!!
Ειναι πασιφανες ποια θα ειναι η καταληξη και του ασφαλιστικου και του φορολογικου, λοιπον. Η ιδια με τα μνημονια που σκιστηκαν, τους μισθους που θα γινοντουσαν 13, τις συνταξεις που δεν θα κοβοντουσαν, τις αγορες που θα ετρεμαν, του ΟΧΙ στο ψευτοδημοψηφισμα, των δισεκατομμυριων που θα επαιρναν απο τον πλουτο, των μετακλητων που θα επαυαν να υπαρχουν, της οικογενειοκρατιας που θα κοβοταν με το μαχαιρι στο δημοσιο, των 100.000 νεων θεσεων εργασιας περυσι και δεν εχει τελος ο καταλογος ψεμματων και ασχετοσυνης.
Ειναι σκληρη η τρόικα; Γυριστε την πλατη στον καπιταλισμο ή γυριστε σπιτια σας. Αλλα, και για τα δυο χρειαζονται αρχιδια. Ενω, για να κοροϊδευεις το λαο και να λες οτι εισαι και αριστερα ακριβως αυτα ειναι που δεν χρειαζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: