Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Πέθανε η ποιήτρια Μαρία Σερβάκη (www.lifo.gr, 19/6/2015)

......................................................Πέθανε η ποιήτρια Μαρία ΣερβάκηΠέθανε η ποιήτρια Μαρία Σερβάκη
Η ανακοίνωση της Εταιρίας Συγγραφέων για τον θάνατο της ποιήτριας Μαρίας Σερβάκη:

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της ποιήτριας Μαρίας Σερβάκη, ιδρυτικού μέλους της εταιρείας μας. Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 17:00 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Βύρωνα.

 «Λύσε με, αγάπη, λύσε με» (από άτιτλο ποίημα της Μαρίας Σερβάκη)

*Η Μαρία Σερβάκη γεννήθηκε το 1930 στην Κρήτη. Σπούδασε Αρχαιολογία και Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια σε σχολεία της Ελλάδας και του Λιβάνου.

Ήταν ενεργό μέλος και ενεργή υποστηρίκτρια πολλών φιλοζωικών σωματείων. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές «Περιπέτεια» (1956), «Ενδυτροβαράν» (1971), «Μυστράς» (1972), «Ο άλλος κήπος» (1983), «Περίπατος και σχόλια της Σέρκετ Μπαστ Ρα στους χώρους των ανθρώπων» (1992), «Αποσταθεροποιήσεις σε συχνότητες αντιεπιστημονικής φαντασίας» (1995), «Το φίδι - Μία Ιεροτελεστία» (1998), «Μήδεια» (2003), «Οδοιπόρος» (2014).

Η Μαρία Σερβάκη, με την ιδιότυπη ποίησή της και την, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος, «υπέρλαμπρη στίλβη των στίχων της», έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αγάπης από τους ομότεχνούς της. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: