Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Με ποιους πάνε και ποιους αφήνουν;... Καίριο σχόλιο του φίλου στο fb Haralambos Ventis (19/6/2015)

...........................................................


Με ποιους πάνε και ποιους αφήνουν;...

Καίριο σχόλιο του φίλου στο fb Haralambos Ventis (19/6/2015)


από τη χτεσινή συγκέντρωση των "φιλοευρωπαϊκών" δυνάμεων



Μια μόνο αίρεση για την σημερινή (σημ. δική μου "χτεσινή")  συγκέντρωση. Το να διαδηλώνει κανείς υπέρ του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας δίπλα δίπλα με προβεβλημένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνιστά θηριώδη αντίφαση. Ή, ακόμη χειρότερα, λανθασμένη αντίληψη για το τι σημαίνει Ευρώπη.
Επειδή αν τα πολιτικά αυτά απολιθώματα διέθεταν έστω και σε έναν ελάχιστο βαθμό ευρωπαϊκές αντιλήψεις, η χώρα δεν θα ήταν σε αυτό το χάλι και, σε κάθε περίπτωση, τέτοιες συγκεντρώσεις δεν θα χρειάζονταν. Αυτό είναι τόσο αυτονόητο που ακόμη και μικρά παιδιά θα το καταλάβαιναν.
Ας προσέξουν λοιπόν, όσοι ισχυρίζονται ότι αγαπούν την Ευρώπη, με ποιους ταυτίζονται. Ενώνοντας την φωνή τους με αυτούς που όχι μόνον κατέστρεψαν την χώρα, αλλά που, ακόμη και μετά το 2010, αντιστάθηκαν πεισματικά και αρνήθηκαν επίμονα να επιτρέψουν κάποιες λιγοστές διορθωτικές κινήσεις σωτηρίας, αυτοακυρώνονται και το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτήν και να κουβαλούν νερό στον μύλο των επιτήδειων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: