Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πέθανε η Ιταλίδα Λάουρα Αντονέλι, ερωτικό σύμβολο της δεκαετίας του '70 (in.gr, 22/6/2015)

........................................................

Βρέθηκε νεκρή στην κατοικία της

Πέθανε η Ιταλίδα Λάουρα Αντονέλι, ερωτικό σύμβολο της δεκαετίας του '70

Πέθανε η Ιταλίδα Λάουρα Αντονέλι, ερωτικό σύμβολο της δεκαετίας του '70


Ρώμη, Ιταλία
 
 
Την Λάουρα Αντονέλι, ερωτικό σύμβολο της δεκαετίας του'70, αποχαιρετά η Ιταλία. Η ηθοποιός, η οποία θα συμπλήρωνε τα 74 της χρόνια τον Νοέμβριο, βρέθηκε νεκρή από την οικιακή βοηθό της στην κατοικία της στο Λαντισπόλι, κοντά στη Ρώμη, όπου ζούσε μόνη.
Η Αντονέλι απεβίωσε λόγω εμφράγματος, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να είναι γνωστό πότε ακριβώς επήλθε ο θάνατος.

Η Λάουρα Αντονέλι γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1941 στην πόλη Πούλα της Κροατίας, που ονομαζόταν εκείνη την εποχή Πόλα και ανήκε στην Ιταλία.

Η ηθοποιός έγινε κυρίως διάσημη για τους ρόλους της σε ιταλικές ερωτικές κωμωδίες που γυρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του '70, όπως η Σεξουαλική Επανάσταση που γυρίστηκε το 1968 και η Μαλίτσια που γυρίστηκε το 1973.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου, όπως ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Ντίνο Ρίζι, ο Έτορε Σκόλα και ο Λουίτζι Κομεντσίνι.

Υπήρξε σύντροφος του γάλλου ηθοποιού Ζαν-Πολ Μπελμοντό από το 1972 έως το 1980, την εποχή που ζούσε στο Παρίσι και γύριζε ταινίες με γάλλους σκηνοθέτες.

Η καριέρα της τελείωσε τη δεκαετία του '80 με πολλές αποτυχημένες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και δικαστικά προβλήματα λόγω δεκάδων γραμμαρίων κοκαΐνης που βρέθηκαν στην έπαυλή της εκείνη την εποχή.

Από τότε ζούσε απομονωμένη στο Λαντισπόλι, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την Ρώμη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: