Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πάγκαλος: "Βεβαίως και ήξερα για τις μίζες, απλά δεν είχα στοιχεία" - Αθλιότητες συνενόχου (http://www.reporter.gr, 18/4/2012)

..............................................................

Πάγκαλος: "Βεβαίως και ήξερα για τις μίζες, απλά δεν είχα στοιχεία"


Χείμαρρος ήταν για άλλη μία φορά σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Τι λέει για τις εκλογές, για την απόσυρση του από την πολιτική και το "μαζί τα φάγαμε".

"Μαζί τα φάγαμε", και σε βιβλίο!

Στο σλόγκαν "μαζί τα φάγαμε" κατέληξε εκ νέου άλλη μία τηλεοπτική εμφάνιση του απερχόμενου αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου. «Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται απόλυτα όταν είπε το «μαζί τα φάγαμε». «Εγώ μίλησα για ρουσφέτια, φοροδιαφυγή και για πολλά άλλα που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα», είπε ο κ. Πάγκαλος και εξέφρασε τη φόβο του για πολιτική αλλά και πολιτιστική ρευστότητα που μπορεί να οδηγήσει η στάση που λέει «θέλω να εκδικηθώ». «Δεν είναι λύση το να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με αγανάκτηση», είπε χαρακτηριστικά. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι πρόκειται σύντομα να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο θα αναλύει την έννοια της συνευθύνης.

"Η Νέα Βουλή δε θα κρατήσει πάνω από δύο χρόνια"

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η νέα Βουλή δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από δύο χρόνια, σημείωσε ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη θα μπορούσε να είναι η μόνη τρίτη δύναμη συνεργασίας, ενώ αναρωτήθηκε εάν οι επαναληπτικές εκλογές θα ξαναδώσουν κάτι άλλο, εκτός από το να «χάνουμε πολύτιμο χρόνο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

"Έπρεπε να αποσυρθώ"

Εξηγώντας την απόφασή του να αποσυρθεί είπε ότι εάν έβαζε υποψηφιότητα, θα έπρεπε να ήταν στη Βουλή για μία τετραετία. «Είμαι ήδη 74 ετών και σε τέσσερα χρόνια θα είμαι 78.... Πρέπει κάποια στιγμή να αποσυρθώ», είπε.

"Ήξερα για τις μίζες"

«Βεβαίως είχα γνώση» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ερώτηση για το εάν ήξεραν ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τις μίζες.Όπως διευκρίνισε ο ίδιος όμως, δεν μπορούσε να τοποθετηθεί δημόσια γιατί δεν είχε στοιχεία. «Αυτό το ξέρουμε και στη γειτονιά μας. Ξέρουμε ότι ο τάδε κάνει κάτι. Μπορείς να το πεις αυτό χωρίς στοιχεία;» διερωτήθηκε. Πάντως ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι «όλοι το βλέπαμε και το συζητάγαμε» σχετικά με τη στάση του πολιτικού κόσμου απέναντι στις εμφανείς ενδείξεις πλουτισμού του κ. Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε επίσης για τις δύο εξεταστικές οι οποίες ασχολήθηκαν με τα πεπραγμένα Τσοχατζόπουλου, ότι μπορεί να μην κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα γιατί δεν είχαν αποδείξεις, αλλά συνέλεξαν μια σειρά από στοιχεία στα οποία στηρίχθηκαν οι εισαγγελείς.

Όσον αφορά το γιατί και ο ίδιος ως μέλος του ΚΥΣΕΑ (ως υπουργός Εξωτερικών) είχε υπογράψει τις εισηγήσεις Τσοχατζόπουλου για την αγορά υποβρυχίων και οπλικών συστημάτων, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να φέρει αντιρρήσεις από τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός είχε τοποθετηθεί υπέρ της αγοράς των συγκεκριμένων τύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: