Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"Αδιάσπαστη συνέχεια" του Παντελή Μπουκάλα + 1 ενισχυτικός κλαυσίγελως του Ανδρέα Πετρουλάκη

...............................................

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη





















................................................
 
Αδιάσπαστη συνέχεια




Tου Παντελη Μπουκαλα

Ούτε απαλά λευκά γάντια φοράνε στις λέξεις οι άνθρωποι όταν τσακώνονται ούτε τους λειαίνουν τις γωνίες για να μην πληγώνουν. Και με τα κόμματα το ίδιο συμβαίνει, πολύ περισσότερο αν ερίζουν για την εξουσία, οπότε ο μόνος βαθμός που τους είναι αρεστός είναι ο υπερθετικός. Ο υπερθετικός του αυτοεγκωμίου από τη μια, ο υπερθετικός της απαξίωσης του αντιπάλου από την άλλη. Γνωστά πράγματα. Και τόσο ελληνικά ώστε να συμπεραίνει κανείς ότι ως προς αυτό τουλάχιστον η ελληνικότητα είναι αδιάσπαστα συνεχής στους αιώνες. Και μόνο οι κωμωδίες του Αριστοφάνη αν είχαν σωθεί, θα αρκούσαν για να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για την οξύτατη πολιτική διαπάλη των προπαππούδων μας. Οσο για τους παππούδες, τους αγωνιστές του ’21, φυλλομετρώντας τα Απομνημονεύματά τους βλέπεις πως οι εμφυλιοπολεμικές λέξεις τους ήταν τροχισμένες όσο και τα σπαθιά τους.
Ωστόσο, κάποιος πρέπει να την παγίδεψε τη Ν.Δ., τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Σκάρωσε, δηλαδή, και τους πάσαρε ένα φιλμάκι (με ακούσιο ήρωα τον βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλο), κόβοντας και ράβοντας, επιλέγοντας ό,τι βόλευε και απαλείφοντας ό,τι ξέφευγε από το σενάριο, με στόχο να τους εκθέσει. Να εκθέσει την αγχωμένη ερασιτεχνική προχειρότητα με την οποία βρίσκουν ή κατασκευάζουν όπλα για τον πόλεμό τους με την αξιωματική αντιπολίτευση. Και επιπλέον να τους εκθέσει για την ελλιπή ή επιλεκτική μνήμη τους, η οποία δεν είναι υποχρεωτικό να αποτελεί γνώρισμα και των απλών λεγόμενων πολιτών, που εκτός των άλλων έχουν σαν όπλο την απέραντη μνήμη του Ιντερνετ.
Κάνεις ένα τσακ, λοιπόν, πληκτρολογείς τρεις λέξεις και δίχως κόπο βρίσκεις την πλήρη δήλωση του βουλευτή, βιντεοσκοπημένη. Αμέσως διαπιστώνεις ότι δεν κηρύσσει τον τρίτο γύρο, όπως υποστηρίζει ο κ. Κεδίκογλου ή ο κ. Δένδιας. «Ναι, αλλά λέει ότι το MALL είναι ανομία», ακούγεται ο δικηγόρος του διαβόλου. Μάλιστα. Συνεχίζεις να γκουγκλάρεις, για να ενισχύσεις τα ξέφτια μνήμης που έχουν απομείνει στη ζαλισμένη κεφαλή σου, και... Και πέφτεις σε θησαυρό. Ποιον θησαυρό; Μα, ω αγαθοί, δεν γίνεται τώρα για πρώτη φορά λόγος για την «ανομία του MALL» ή γενικά γι’ αυτό που προοριζόταν για «Ολυμπιακό Χωριό Τύπου» για να καταλήξει υπερεμπορικό. Ο ίδιος ο αρχηγός της τοτινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καραμανλής, είχε καταγγείλει σκάνδαλο, το 2003. Και ο κ. Μητσοτάκης επίσης. Κι από κοντά βουλευτές, δημοσιογράφοι και κυρίως κάποιοι πολίτες-δονκιχώτες, που εναντιώθηκαν στο μέγα σχέδιο, για να βρεθούν αντιμέτωποι με την κ. Βάσω Παπανδρέου, τον κ. Λαλιώτη, τον κ. Βενιζέλο κ.ο.κ. Τι, δηλαδή. Η τότε επίσημη Ν.Δ. «στοχοποίησε» το μαρουσιώτικο κέντρο; Γι’ αυτό λέω ότι κάποιος παγίδεψε την τωρινή Ν.Δ.
Αλλά είπαμε. Αδιάσπαστη η συνέχειά μας: Εδώ ολόκληρος Παρθενώνας δημιουργήθηκε με τη συνοδεία καταγγελιών για σκάνδαλα. Θα έμενε έξω από την Ιστορία ένα εμπορικό κέντρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: