Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Reuters: «Ρημάζουν» τα ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα (NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012)

..............................................................

Reuters: «Ρημάζουν» τα ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα*

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012 16:09

Εικόνα εγκατάλειψης επικρατεί στα περισσότερα ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπιτς Βόλεϊ στο συγκρότημα Φαλήρου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα.


Η ερείπωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μόλις οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα αποτελεί ζωντανή απόδειξη πως η χώρα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος συντήρησης των ακινήτων.
Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει αναφορά στο 2004, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνονταν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας και θα εκσυγχρονιζόταν η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Σήμερα, πάντως, οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λαμβάνουν υποτυπώδη οικονομική στήριξη, καθώς οι δημοσιονομικές περικοπές στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι χρηματοδοτήσεις στον τομέα του αθλητισμού, επισημαίνει το Reuters.
 
........................................................

*Σχόλιο: Αχ, αλησμόνητε Μιχάλη Παπαγιαννάκη, πόσο δίκιο είχες που έλεγες να τα γκρεμίσουμε και να δοθούν οι εκτάσεις τους στον κόσμο, απλώς να τις περπατάει και να τις χαίρεται. Αλλά δεν τους άφηνε η αλαζονεία τους να ακούσουν την στοιχειώδη λογική που με παρρησία εξέφραζες. Τους κούφαιναν και τους τύφλωναν οι εκλογικές τους νίκες που τους χάριζε ένας λαός το ίδιο κουφός και τυφλός. Τώρα τα μάτια πληγώνονται...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: