Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

"Μ΄ ακούς; Δε σε πάω νεοέλληνα. Δε σε συμπαθώ, με εξοργίζεις." (www.lifo.gr, 9.7.2012) και... "Προσέξτε αυτό το μέιλ!" www.lifo.gr, (11.7.2012)

..........................................................

www.lifo.gr, 9.7.2012 | 23:43

Μ΄ ακούς;

Δε σε πάω νεοέλληνα. Δε σε συμπαθώ, με εξοργίζεις.

από τον "Makis D. Prencio" και το YouSendit του www.lifi.gr


Μ΄ ακούς;
Δε σε πάω νεοέλληνα. Δε σε συμπαθώ, με εξοργίζεις. όχι απλά με ενοχλούν οι συνήθειες σου, πιάνεις και τις δικές μου και τις εκφυλίζεις. θυμάμαι τον φίλο μου δημοσθένη εξοργισμένο να λέει: θα πεινάνε ρε, δεν θα έχουν να φάνε και θα παίζουν παιχνίδια στο iphone για να ξεχαστούν. είναι ηλίθιοι.

Προσπερνάω τον κάθε τσοχατζόπουλο που προεκλογικά θα προφυλακίσουν καθώς τους θεωρώ πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό και έρχομαι στα, κατ' εμέ, σημαντικά. στα μικρά. στα ελληνικά. τα καθημερινά. η κατάσταση είναι χάλια ναι και ο κόσμος περνάει δύσκολα όμως δε μπορούν να βγουν από το μυαλό μου κάποια πράγματα. έχω γνωρίσει κόσμο που έχει κινητό 600 ευρώ και βάζει κάρτα γιατί δεν έχει να πληρώνει σύνδεση και κάνει αναπάντητες. κόσμος έχει laptop αξίας 2000 ευρώ και κλέβει (κυριολεκτικά κλέβει το καταλαβαίνουμε αυτό; κάποιος άλλος πληρώνει με συμβόλαιο για το αγαθό που λέγεται bandwith εν όψει 3ου παγκόσμιου) wi-fi από το γείτονα γιατί δεν έχει να βάλει μια 2άρα dsl. κοπέλες με τσάντες και άντρες με μανικετόκουμπα που κοστίζουν περισσότερο από ένα μηνιάτικο και τώρα η τσέπη τους δε σηκώνει τα μπουζούκια για να τα φορέσουν. αυτοκίνητα 3000 κυβικών cabrio roadster που τώρα σκουριάζουν στο γκαράζ γιατί το prius της μαμάς καίει λιγότερο.

Οπότε πες μου ήξερες ποτέ τι είσαι; ήξερες ποτέ τι έκανες; ήθελες ποτέ πραγματικά αυτό που έκανες; πέρασες πάνω από μια δεκαετία που ήθελες όχι να "είσαι" αλλά να "έχεις". όταν ανάμεσα σε δύο ίδιες μπύρες που κοστίζουν 5 και 1 ευρώ αντίστοιχα εσύ διαλέγεις την πρώτη δεν είσαι κουβαρντάς, ούτε πλούσιος. ανασφαλής ανόητος είσαι. αλλά φοβάσαι, ντρέπεσαι για το τι θα πούνε. φοβόσουν το άγνωστο και αμαρτωλό κακό που θα σε βρει αν για μια στιγμή δεν είμαστε ίδιοι. αν για μια στιγμή δε μπορείς όσο οι άλλοι γύρω σου, κάτι που θα ήταν απολύτως φυσιολογικό. έπρεπε πάντα να δείχνεις ότι έχεις, ότι μπορείς, ότι γνωρίζεις κάποιον, ότι έχεις πάει κάπου.

Πέρασες καλά. ξόδεψες, έζησες, γέλασες (;), έκανες το κομμάτι σου. εντάξει μπορεί να μην ασχολήθηκες με τη μουσική, το χορό, το γράψιμο ή κάτι άλλο που ήταν το όνειρο σου από μικρός γιατί δεν κολλούσαν στο haute lifestyle σου και όντως μάλλον δεν είπες ποτέ σε εκείνο το "καμμένο" τυπάκι πόσο πολύ τον πας και γουστάρεις αληθινά την παρέα του γιατί δε σύχναζε σε club και μπουζούκια καθώς τα θεωρούσε κοροϊδία και κυκλοφορούσε με ποδήλατο, ούτε σε εκείνη την κοπελίτσα που πραγματικά γούσταρες πόσο τη θέλεις, γιατί η 12ποντη γλάστρα παρά το ότι σε απωθεί κάθε λέξη και άποψη της είναι μαγνήτης και για άλλες όμοιες (μεγάλε κούντερα) όμως ποιος τα γαμάει αυτά μωρέ; σιγά τι είναι; απλά αληθινά ανικανοποίητα όνειρα και προσωπικές εμμονές που είχες από μικρό παιδί και τις σέρνεις για πάντα, εδώ ήσουν πρώτη μούρη στην ψαρού και λίστα στο villa ρε, χαλάλι! το κακό είναι ότι έκανες τόσα πολλά και δε σου άφησαν τίποτα. γιατί μάλλον ποτέ δεν τα έκανες για σένα.

Αλλά ξέχασα για όλα τα κακά του lifestyle φταίει ο κωστόπουλος όχι εσύ. όπως και για την κυβέρνηση δε φταις εσύ που την ψήφισες φταίνε οι κακοί Γερμανοί που τη διορίζουν. για την οικονομική κατάσταση δεν το συζητάω, εσύ δε χρωστάς δεν πληρώνεις. για το σημερινό μας χάλι φταίει μόνο μία κρίση, αυτή που δεν είχαμε τόσα χρόνια.

δεν είναι νωρίς ακόμα, μ' ακούς;
κατεβάσαμε ολόκληρη χώρα, μ' ακούς;
μπορεί να είναι ήδη αργά, μ' ακούς;
ξύπνα! μ' ακούς;

και...

www.lifo.gr, 11.7.2012

Προσέξτε αυτό το μέιλ!

Σουρεαλιστικά σχολικά (;) παράπονα.
 
 
Προσέξτε αυτό το μέιλ!



Κυκλοφορεί πολύ ένα μέιλ στα ελληνοπρεπή μπλογκ. Δεν ξέρω αν το έγραψε όντως μαθητής, πάντως πλασάρεται ως αληθινό. 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ.. ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ.... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΧΝΟΣ.
 
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΝΕ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ..

OΤΑΝ ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ!!! ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ… ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΚΟ ΒΑΘΜΟ, ΜΑΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΑΝ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ "ΕΛΛΑΔΑ Σ’ΑΓΑΠΩ!!!!"
 
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ… ***ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ***… ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ!!!
 
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ…. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ… ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΩ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ Η ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ..
 
ΕΓΩ ΘΑ ΦΥΓΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!! !ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ!!! ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ…ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ… .Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ… ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ..
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!!
ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...................!!!
enwtheite



(Την ίδια εβδομάδα που κυκλοφόρησε το μέιλ -κορυφαίες οι δήθεν αποβολές σε όσους λένε «Ελλάδα, σ’αγαπώ!»- συνεχίστηκαν οι επιδρομές, οι επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί εναντίον μεταναστών στην Αθήνα. Και μια τελείως άσχετη είδηση που μόλις διάβασα: Ένας φοιτητής στην επαρχιακή πόλη Siirt της νοτιοανατολικής Τουρκίας μαχαίρωσε στην πλάτη τον καθηγητή του, Ταχίρ Ντουντάρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την αποβολή του από το πανεπιστήμιο, όχι βέβαια επειδή φώναζε «Τουρκία, σ’ αγαπώ» ή κάτι τέτοιο, αλλά επειδή τον έπιασε να αντιγράφει…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: