Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εμένα με λένε Ζλάταν Του Μιχάλη Μητσού ("ΤΑ ΝΕΑ",Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012)

..............................................................

Εμένα με λένε Ζλάταν

Του Μιχάλη Μητσού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα "ΝΕΑ",Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012
Τον Σαρκοζί τον νίκησε, έστω κι αν χρειάστηκε να ιδρώσει. Τη Μέρκελ την κατατρόπωσε δι' αντιπροσώπων - της Ιταλίας και της Ισπανίας. Με τη ζηλιάρα τη γυναίκα του έχει μερικά προβλήματα, αλλά απέσπασε την υπόσχεσή της ότι στο εξής θα προσέχει τι τουιτάρει. Τα δύσκολα όμως για τον Φρανσουά Ολάντ έρχονται τώρα: τι θα κάνει με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς;
Ο διάσημος σουηδός ποδοσφαιριστής πήρε μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία έχει αγοράσει το Κατάρ. Και επειδή ο εμίρης δεν έχει οικονομικά προβλήματα, φέρεται να υποσχέθηκε στον παίκτη για την επόμενη τριετία 14 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο. Και όταν λέμε καθαρά εννοούμε στην τσέπη, χωρίς φόρους και άλλες τέτοιες περιπλοκές. Αλλα 20 εκατ. πήρε η παλιά του ομάδα, η Μίλαν. Ολα αυτά, βέβαια, αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες αφού οι ομάδες δεν είναι - λέει - υποχρεωμένες να ανακοινώνουν τους μισθούς των παικτών τους.
Η «Λιμπερασιόν» υπολογίζει ότι αν προστεθούν τα ποσά όλων των μεταγραφών που έχει κάνει ο «Ιμπρα», προκύπτει ο αριθμός-ρεκόρ των 141,6 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος δεν βλέπει τίποτα υπερβολικό σε όλα αυτά. Είκοσι χρονών ακόμη, όταν ξεκινούσε στον Αγιαξ, είχε πει σε ένα δημοσιογράφο: «Εγώ είμαι ο Ζλάταν, εσύ ποιος σκατά είσαι;». Την απάντηση καλείται σήμερα να τη δώσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, που έχει εξαγγείλει φόρο 75% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου.

Για την κυβερνητική εκπρόσωπο δεν τίθεται θέμα. «Καθώς το συμβόλαιο του συγκεκριμένου παίκτη σοκάρισε πολύ κόσμο, θεωρώ αυτονόητο πως θα συμβάλει στη συλλογική προσπάθεια», είπε η Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ. Δύσκολο: όλο και κάποιο φορολογικό παράθυρο θα βρει η ομάδα, όπως να καταθέτει μέρος ή το σύνολο των χρημάτων στο εξωτερικό. Ο Πρόεδρος βεβαιώνει ότι θα σεβαστεί τη γαλλική νομοθεσία. Αλλά ο Ιμπραΐμοβιτς το είχε πει πολύ παραστατικά, περιγράφοντας παλαιότερα στους δημοσιογράφους ένα γκολ που είχε βάλει στη Λίβερπουλ: «Εκανα αριστερά, με ακολούθησε, έκανα δεξιά, με ακολούθησε, πήγα λοιπόν κι εγώ ευθεία και τον έστειλα να αγοράσει ένα χοτ-ντογκ». Αναφερόταν βέβαια στον αμυντικό του αντιπάλου, αλλά ο καθένας μπορεί σήμερα να κάνει τις αναγωγές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: