Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Τρεις ειδήσεις και ένα συμπέρασμα του λαού...

...........................................................


«Πονοκέφαλος» το ειδικό τέλος ακινήτων

Τρύπα στα έσοδα φοβάται το υπουργείο Οικονομικών εάν αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό της ΔΕΗ
 
Δυσεπίλυτο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι για την κυβέρνηση ο τρόπος είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων. Η ΔΕΗ θέλει να αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος γιατί έχει ως συνέπεια να αυξάνονται οι ανεξόφλητες οφειλές προς την ίδια, καθώς οι καταναλωτές που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος αφήνουν απλήρωτο και τον λογαριασμό. Οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 1,1 δισ. ευρώ, προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση. Το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται ότι εάν αποσυνδεθεί η καταβολή του τέλους από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, τότε υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μια νέα τρύπα στον προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει έσοδα άνω των 2,2 δισ. ευρώ από το τέλος ακινήτων. Επιπλέον, στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι και μόνο με την υιοθέτηση ενός επισφαλέστερου τρόπου είσπραξης, η τρόικα θα ζητήσει πρόσθετα μέτρα. Ετσι, είναι πλέον πιθανό να συνεχίσει και φέτος να αποτελεί το τέλος των ακινήτων αναπόσπαστο μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ.

..............................................................................

Χρυσή Αυγή: «Θητεία και οι γυναίκες»!

  • 13/07/2012, 18:40 |
Χρυσή Αυγή: «Θητεία και οι γυναίκες»!

Οι προτάσεις που έχει για την στρατιωτική θητεία το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, η αλήθεια είναι, πως ακούγονται κάπως ριζοσπαστικές.

Αφού η Χρυσή Αυγή τονίζει πως πρέπει να διπλασιαστεί η θητεία των ανδρών από 9 σε 18 μήνες και πως πρέπει να υπηρετήσουν ακόμη και οι γυναίκες!

Αν και δεν θέλουν να… ζορίσουν και πολύ το ωραίο φύλλο και προτάθηκε η 14μηνη θητεία…

«Πολλές νευραλγικές Μονάδες τελούν υπό διάλυση, λόγω ελλείψεως προσωπικού, ενώ το επίπεδο εκπαίδευσης των οπλιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις διαρκείς μειώσεις του χρόνου στράτευσης», αναφέρει αρχικά η Χρυσή Αυγή.

Και συνεχίζει: «Οι μη μάχιμες θέσεις θα καλυφθούν από γυναικείο προσωπικό και οι άνδρες θα έχουν τη δυνατότητα να επανδρώσουν πλήρως όλες τις Μονάδες της παραμεθορίου».

Απόψεις, που ενδεχομένως να πλήξουν τα νούμερα και την δημοτικότητα του κόμματος ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες, που η Χρυσή Αυγή τα πάει και καλύτερα, σύμφωνα με τις στατιστικές έρευνες… Τι να πεις… 
 

...............................................................................
 
Με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος ο μοτοσικλετιστής που παρέσυρε τα δίδυμα και τη μητέρα τους

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο «Παίδων» τα δίδυμα, ηλικίας επτά ετών.
Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν 
να νοσηλεύονται στο «Παίδων» τα δίδυμα, 
ηλικίας επτά ετών.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
 
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που παρέσυρε με τη μηχανή του τα δίδυμα και τη μητέρα τους το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την τετράωρη απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, στον 21χρονο επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο «Παίδων» τα δίδυμα, ηλικίας επτά ετών.

Το κοριτσάκι παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και γι' αυτό επιχειρείται η σταδιακή αποσύνδεσή του από τον αναπνευστήρα, ενώ πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του επτάχρονου αγοριού, που παραμένει διασωληνωμένο.

Η μητέρα των παιδιών, που επίσης τραυματίστηκε σοβαρά, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ευαγγελισμό.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231205028
...........................................................

Θετικά βλέπει τη νέα κυβέρνηση το 45% των Ελλήνων


Δεν υπάρχουν σχόλια: