Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Ο εν Αθήναις Παπαδιαμάντης ξανά" στο "Ιδιόμελο", Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Β. Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι. 300 μέτρα πάνω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. (28 και 29 ΙΑΝ. 2012)

..........................................................

Ο εν Αθήναις Παπαδιαμάντης ξανά

 


Επειδή πολλοί φίλοι δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση "Ο εν Αθήναις Παπαδιαμάντης" (καθώς ο χώρος είναι μικρός και η προσέλευση ήταν μεγάλη), η παράστασή μας θα επαναληφθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου . Ώρα έναρξης: 21.00. Είσοδος: 10 ευρώ.

Ο Παπαδιαμάντης στην Αθήνα.
Ο Παπαδιαμάντης της κοινωνικής παρατήρησης, αλλά και της βαθιάς συγκίνησης. Ο Παπαδιαμάντης της καλοκάγαθης ειρωνείας, αλλά και της εγκαρτέρησης και της φιλάνθρωπης αποδοχής.
Κι ο αρθρογράφος Παπαδιαμάντης. Που αναμετριέται με την ιστορία της πρωτεύουσας και οραματίζεται μέσα σε καιρούς γνησίως ελληνικούς, πριν και μετά από "εθνικές" καταστροφές (χρεωκοπίες και καταστροφικούς πολέμους), πριν και μετά από "εθνικούς" θριάμβους (Α' Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, 1896).
Μέσα σε μια σκηνογραφία, λίγο περισσότερη από το "τίποτα" και λίγο λιγότερη από το "ελάχιστο" (όπως και στα γραφτά του κυρ-Αλέξανδρου) η "Ατρύμων Art" με τους Μανώλη Γιούργο, Γεωργία Δεληγιανοπούλου, Γιάννη Παπαθύμνιο, Εριφύλλη Σαββίδη, Μαίρη Σταγάκη, Ρένα Συμεωνίδου, Τένια Τζιμέα, και Φίλιππο Φαρμάκη παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο" τον "Παπαδιαμάντη τον εν Αθήναις" σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνική προσαρμογή Μανώλη Γιούργου και Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: