Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

"Ο Τσίπρας στηρίζει" του Τάσου Μελετόπουλου (www.protagon.gr)

  ...............................................................                                               

Ο Τσίπρας στηρίζει




 Τάσος Μελετόπουλος

του Τάσου Μελετόπουλου

Photo: Μ. Μυρίλλας @fosphotos.com
Photo: Μ. Μυρίλλας @fosphotos.com


Ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης, ενώ περνούσε από μπροστά μας μια ειρηνική διαδήλωση, μου είπε:  «Ο μεγαλύτερος πολεμιστής είναι εκείνος που νικά τον αντίπαλό του όταν δεν τον πολεμά ».
Έχει δίκιο. Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ έως ότου προκάλεσε στο πεδίο της μάχης, την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, σε μετωπική σύγκρουση.  Με την στρατηγική του κίνηση αντί να ταρακουνήσει τις τάξεις του αντιπάλου του, κατάφερε ακριβώς το αντίθετο.  Να τις ενδυναμώσει.  Σταμάτησε να φυλλορροεί το δέντρο της  συγκυβέρνησης. Αναθέρμανε το συναίσθημα της ενότητας και της ελπίδας για την νίκη στις γραμμές των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως που η συγκυβέρνηση θα συσπειρωθεί, θα γίνει ένα σώμα και δεν θα φοβηθούν πια οι «ανυπότακτοι» βουλευτές να υπερψηφίσουν όλα τα μέτρα (κάθετα, χιαστί, οριζόντια, μετωπικά, πλαγιομετωπικά… ), η καθημερινότητα για εκατομμύρια Έλληνες θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο.  Είναι μεγάλη η νίκη της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αντί να καθίσει σε μια αναπαυτική καρέκλα και να αφήσει την Τρόικα να κάνει την δουλειά της – να ρίξει τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο με τους αντιλαϊκούς φόρους που επιβάλλει  –  σηκώθηκε, πήρε τα όπλα και επιτέθηκε για να μαντρώσει την πιο ακατάλληλη στιγμή τους δικούς του.  Είδε τον θάμνο ο κ. Τσίπρας,  αντί να κοιτάξει προς το δάσος όπου έπεφτε το ένα δέντρο μετά το άλλο δίχως να κουνήσει καν το δαχτυλάκι του.  Εξ άλλου είναι πασιφανές ότι οι συνιστώσες του δεν μαντρώνονται τόσο εύκολα. Θα ψηφίσουν βέβαια υπέρ της μομφής αλλά την επομένη κιόλας μέρα θα διαχωρίσουν τις θέσεις τους όπου διαφωνούν  μαζί του.  Γιατί λοιπόν το έκανε;  Μήπως επειδή η συγκυβέρνηση δεν έχει ψηφίσει ακόμη όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να επιβάλει η Τρόικα και την αφήνει  να ολοκληρώσει ανενόχλητη πριν αναλάβει ο ίδιος πρωθυπουργός;  Μήπως δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμος να διαχειριστεί τον τόπο με το πολιτικό προσωπικό που διαθέτει;  Τι μπορεί να είναι αυτό που τον έκανε να προχωρήσει σ αυτήν την καταδικασμένη εκ των πραγμάτων κίνηση. Πάντως δεν το έκανε για την Ε.Ρ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: