Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Αντί-πολίτευση σημαίνει διαφορετική-δράση." από την Κρυσταλλία Πατούλη (https://www.facebook.com/crystalia.patouli, 13/11/2013)

.............................................................

Αντί-πολίτευση σημαίνει διαφορετική-δράση. (https://www.facebook.com/crystalia.patouli, 13/11/2013)


Αντι-πολίτευση δεν είναι σκέτη αντί-δραση στην πολιτική που ασκεί μια κυβέρνηση.

Αντί-πολίτευση σημαίνει διαφορετική-δράση. Να ζεις και να πράττεις σύμφωνα με τις δικές σου θέσεις, ως τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας πολιτών, ενός ολόκληρου κράτους, κι όχι να ετεροκαθορίζεσαι συνεχώς εξαρτημένος από τη δράση άλλων, ως αντίδρασή τους.

Δεν μπορώ να βλέπω πολιτικούς να φέρονται σαν παιδάκια που η μαμά τους δεν τους αφήνει να πάνε βόλτα ή να φάνε το γλυφιτζούρι τους, χτυπώντας χέρια και πόδια στο πεζοδρόμιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Αντι-πολίτευση, σημαίνει πράττω με τον δικό μου τρόπο, και τις δικές μου ιδέες. Όχι ζαλίζω τον κόσμο μόνο με τις λεκτικές διαφωνίες μου.

Αυτό το "αντί" θα πρέπει λοιπόν να ανανοηματοδοτηθεί με την ουσιαστική του έννοια.

Συνοψίζοντας: Απαιτούμε έργο από την αντιπολίτευση και αποτέλεσμα. Από την αντιπολίτευση, η οποία επιβιώνει και υπάρχει από τους φόρους του ελληνικού λαού, και όχι μόνον από τις ψήφους του.

“… ο,τιδήποτε είναι αναγκαίο για το θρίαμβο του Κακού, έγκειται στο ό,τι οι καλοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα (…για να το πολεμήσουν)“ Edmund Burke

--
Crystalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: