Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

"...Να μη θρηνήσουμε άλλα δικά μας παιδιά, παιδιά της Ελλάδας..." (http://www.nooz.gr, 2/11/2013) Σχολιάζω μετά μεγάλης προσοχής...

 .........................................................


 "...Να μη θρηνήσουμε άλλα δικά μας παιδιά, παιδιά της Ελλάδας..."

   Προτρέχω να σχολιάσω το ρεπορτάζ που ακολουθεί. Μέσα στον πόνο της η μητέρα του ανθρώπου που χαροπαλεύει μετά την χθεσινή δολοφονική επίθεση στη "Χρυσή Αυγή" στη Νέο Ηράκλειο με ποιο ποσοστό συνειδητότητας άραγε ξεστομίζει "τα άλλα παιδιά που έφυγαν, είναι δικά μας  παιδιά, είναι παιδιά της Ελλάδας" ; Για ποια "παιδιά που έφυγαν" μιλάει; Μόνο για τα παιδιά της Ελλάδας; Δηλαδή μόνο για τα ελληνικής καταγωγής; Μήπως τα άλλα, αυτά της πακιστανικής, αλβανικής, αφγανικής ή αφρικανικής καταγωγής, θύματα και της "Χρυσής Αυγής" ή όσων πιστεύουν στις ιδέες της,  δεν είναι "δικά μας παιδιά" κι ο θρήνος των μανάδων τους δεν μας αφορά; Αυτό δεν το διευκρινίζει η μητέρα του Αλέξ. Γέροντα, του "Χρυσαυγίτη" που χαροπαλεύει. Μακάρι να είναι ο πόνος για το παιδί της (ο πόνος του καθενός είναι ατομικός και πού να βρεθεί τέτοιες ώρες ψυχραιμία και λογική για ξεκαθαρίσματα ) που δεν της επέτρεψε να "ανοίξει" τον κύκλο της συμπάσχουσας καλοσύνης τόσο ώστε να χωρέσουν όλα τα παιδιά του κόσμου που έχουν πέσει θύματα του πιο παράλογου διανοήματος και της πιο παράλογης  πράξης που γέννησε ο ανθρώπινος πολιτισμός, του ρατσιστικού φανατισμού και της εγκληματικής του πράξης. Γιατί αν ακόμα και σ' αυτές τις στιγμές, πάνω από το παιδί της που χαροπαλεύει, παίρνει το δικαίωμα να ξεχωρίζει ξανά τα "δικά μας παιδιά" από τα παιδιά των άλλων (των "υπανθρώπων" όπως τους έχουν χαρακτηρίσει οι καθοδηγητές του γιου της) τότε έχει ανοίξει σοβαρά παρτίδες με το Κακό και δύσκολα θα ξεμπλέξει. Όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, άλλωστε. 

Μεθόδιος Αργουμέντης, 
κατά κόσμον Μανώλης Γιούργος
 

.........................................................

Μητέρα τραυματία: «Να μη θρηνήσουμε άλλα παιδιά»

ΑΘΗΝΑ 02/11/2013, http://www.nooz.gr

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 29χρονος Γέροντας Αλέξανδρος ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπου έπεσαν νεκροί άλλοι δύο άντρες.

Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.

Η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Έκκληση να μη θρηνήσουμε άλλα παιδιά και να μη χυθεί άλλο αίμα απηύθυνε, μιλώντας στον Real Fm, η Όλγα Βλάχου, μητέρα του τραυματία της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, Αλέξανδρου Γέροντα.

Η μητέρα του Αλέξανδρου ανέφερε στον Real Fm ότι ο γιος της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό. «Το παιδί πήγε να ψελλίσει κάτι αλλά μετά έχασε τις αισθήσεις του» σημείωσε η κυρία Βλάχου.

«Η νεολαία έχει τόση ένταση και αυτό δεν βοηθά σε τίποτα. Τα άλλα παιδιά που έφυγαν και ο Παύλος Φύσσας, όλα είναι δικά μας παιδιά, παιδιά της Ελλάδας. Πρέπει να απλώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον και όλοι αγκαλιασμένοι να δώσουμε τη μάχη μας»*, τόνισε.

*: Η υπογράμμιση με την έντονη γραμματοσειρά  δική μου 



Δεν υπάρχουν σχόλια: