Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

"Επί προσωπικού" έγραψε η Αφροδίτη Τζιαντζή ("Εφημερίδα των Συντακτών", 20.3.2021)

 ...............................................................


Επί προσωπικού






έγραψε η Αφροδίτη Τζιαντζή ("Εφημερίδα των Συντακτών", 20.3.2021)




«Ρε Αφροδίτη, εσύ που καλύπτεις τώρα το Ανάπτυξης, ο Αδωνις απάντησε επί προσωπικού στον Τσίπρα για τη βάφτιση και το ανάρτησε στον λογαριασμό του υπουργείου. Λένε στο τουίτερ ότι χρησιμοποιεί το υπουργικό σάιτ σαν προσωπικό μπλογκ. Ισχύει;».

Οντως, συχνά ο υπουργός και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. παίρνει τον λόγο στη Βουλή «επί προσωπικού», αφού εξίσου συχνά απασχολεί την επικαιρότητα για θέματα συνήθως έξω και πέρα από τον στενό θεσμικό του ρόλο. Μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου εμφανίζει τουλάχιστον άλλες τρεις τοποθετήσεις «επί προσωπικού», ενώ αν πληκτρολογήσεις «επί προσωπικού» στο google, τα 9 στα 10 βιντεάκια έχουν ομιλητή τον Αδωνι. Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 68), κάθε βουλευτής ή μέλος της κυβέρνησης, αν θεωρήσει ότι θίγεται, έχει το δικαίωμα να απαντήσει επί προσωπικού. Είναι γεγονός ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει χρήση ή και κατάχρηση της δυνατότητας αυτής, όμως για να είμαστε δίκαιοι, τεχνικά τουλάχιστον οι τουιτεράδες είναι οφσάιντ.

Το πραγματικά εξοργιστικό είναι ότι την ίδια ώρα που στη Βουλή κρινόταν η αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση του Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός», αντί να κοιτάμε την καμήλα, δηλαδή ότι η γη και το νερό της Χαλκιδικής θα εξακολουθήσουν να δηλητηριάζονται για τα συμφέροντα μιας πολυεθνικής, διυλίζουμε τον κώνωπα, ασχολούμενοι με τις κουμπαριές ενός υπουργού.

Οντως είναι άξιος νονός ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, όχι όμως επειδή τέλεσε μυστήριο εν μέσω πανδημίας, όταν οι κοινοί θνητοί πρέπει να περιμένουν. Είναι άξιοι νονοί, αυτός και η κυβέρνηση, στο να βαφτίζουν το ξεπούλημα «επένδυση», τις ληστρικές συμβάσεις «επωφελή συμφωνία», την καταστροφή της φύσης «βέλτιστη περιβαλλοντική διαχείριση», το κράτος του χωροφύλακα «τάξη και ασφάλεια» και πάει λέγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: