Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πήρα ένα μήνυμα...

.......................................................

Ακούγοντας το πρωί στο κόκκινο τον Αναδρανιστάκη να λέει αναφερόμενος στην εισήγηση Στουρνάρα "παιδιά θα το φάτε το χαράτσι και για το 2013" σκέφτηκα ότι υπάρχουν δύο τρόποι (τουλάχιστον) να κάνεις αντιπολίτευση.
Ο ένας είναι να αναφέρεις-καταδικάζεις όλα τα μέτρα κλπ. που παίρνει η κυβέρνηση, να προβλέπεις (σωστά ίσως) και τα επόμενα, να λες στον κόσμο ότι με αυτή την κυβέρνηση έτσι θα πάνε τα πράγματα και αν θέλει να αλλάξουν πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση και να περιμένεις ότι επειδή τα μέτρα θα φέρνουν τον κόσμο όλο και σε χειρότερη κατάσταση, κάποια στιγμή θα πειστεί απ' αυτά που λες και θα σε κάνει κυβέρνηση. Αυτό ακούω εγώ απ΄την φράση "παιδιά θα το φάτε το χαράτσι και για το 2013".
Ο άλλος τρόπος είναι (κατά τη γνώμη μου) να πιστέψεις πρώτα εσύ και στη συνέχεια να παλέψεις μαζί με τον κόσμο για να μην περάσει το συγκεκριμένο μέτρο. Πως; Κάνοντάς μοναδικό αίτημα σε άμεση κινητοποίηση καλώντας όλο τον κόσμο. Εκμεταλλεύεσαι το ότι εναντιώνονται σ' αυτό σήμερα (άσχετα αν το πιστεύουν ή όχι) ο εμπνευστής του Βενιζέλος και ο Κουβέλης, ότι το θεωρούν οι ίδιοι νέο μέτρο και όλοι τους και ο Σαμαράς έχουν πει ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα. Βάζεις σποτάκια στα κανάλια (κάθε τρεις και λίγο όπως τα προεκλογικά), ας ξοδευτούν κάποια λεφτά σ' αυτό και ας μην έχουμε εκλογές, με αυτό σαν μοναδικό θέμα και ζητώντας να μην περάσει το μέτρο. Βάζεις τους ίδιους να λένε ότι το χαράτσι είναι μόνο για το 2011 και 2012, ότι δεν θα μπουν νέα μέτρα, και όλα τα άλλα που έχουν πει κατά καιρούς. Με λίγα λόγια κάνεις καμπάνια με στόχο να μην περάσει! Κι αν το καταφέρεις έχεις πετύχει πολλά: πρώτο και πολύ σημαντικό ανακουφίζεις λίγο τον κόσμο που είναι στα κάγκελα. μετά πείθεις τον κόσμο μ' αυτά που κάνεις κι όχι μ΄αυτά που λες, επίσης του δίνεις ελπίδα που σήμερα λείπει, ότι μπορεί με τον αγώνα να ανατρέψει πράγματα και να πετύχει κάτι. Τέλος, αν υποθέσουμε ότι αυτό που κάνουν είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να βγει πιθανά ο Σαμαράς και να πει "δεν θα μπει το χαράτσι, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας" το έχεις κι αυτό ανατρέψει αν κάτι τέτοιο συμβεί μετά από μια τέτοια δική σου αντίδραση. Δεν θα το καρπωθεί ο Σαμαράς αλλά εσύ!
Όπως καταλαβαίνετε εγώ προτείνω τον 2ο τρόπο. Κάπως έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι την κινηματική δράση. Φοβάμαι ότι αυτό που γίνεται απ΄το κόμμα είναι ή μοιάζει με τον 1ο.
Κλείνοντας, προτείνω αν συμφωνεί η γραμματεία σε γενικές γραμμές με τα παραπάνω να τα προτείνει σήμερα κι όλας στους αρμόδιους για άμεση εφαρμογή! 
Σκεφτείτε αν αυτό που προτείνω το κάνει η χρυσή αυγή τι θα σημαίνει....

Γιώργος Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: