Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δουλειές "νεκρού" δια ελόγου μας...


..............................................................



‘’Εγώ με τη χάρη του Θεού, μήτε σακούλα έχω, μήτε κασέλα, μήτε σπίτι, μήτε άλλο ράσο από αυτό που φορώ. Και το σκαμνί, όπου έχω δια λόγου σας το έχω. Άλλοι το λένε σκαμνί και άλλοι θρόνον. Δεν είναι καθώς το λέγετε. Αμή θέλετε να μάθετε τι είναι ; Είναι ο τάφος μου και εγώ είμαι μέσα ο νεκρός οπού σας ομιλώ...’’
                                   
                                       Λόγια του Κοσμά του Αιτωλού
                           από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην ενθρόνισή του
                                   (από «ΤΑ ΝΕΑ», Δευτέρα,18-2-2008)   
                   



..............................................................

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εχει την ευλογία του

Ο αρχιεπίσκοπος δεν συμμετέχει συχνά σε μυστήρια, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχει.Το καλοκαίρι είχε κάνει μία εξαίρεση για το γάμο της τηλεπερσόνας Σταματίνας Τσιμτσιλή, που είναι γνωστή από τις κουτσομπολίστικες μεσημεριανές εκπομπές.
Εκανε όμως και άλλη μία εξαίρεση το περασμένο Σάββατο, για να παραβρεθεί στη βάπτιση του μικρότερου τέκνου τού επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, σε ναό των Αθηνών, «σε στενό οικογενειακό κύκλο», όπως έλεγαν από την Αρχιεπισκοπή.
Οπως είναι γνωστό, ο αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του είχαν πάει στην Ντόχα μαζί με τον Λαυρεντιάδη τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Ιερώνυμος πήγε στο Κατάρ για να συζητήσει πιθανές επενδύσεις των Αράβων σε εκτάσεις της Εκκλησίας στην Ελλάδα. Είναι άγνωστο, όμως, γιατί μαζί του πήγε ο επιχειρηματίας.
Το σίγουρο είναι πως οι σχέσεις μεταξύ του αρχιεπισκόπου και του Λαυρεντιάδη είναι στενές εδώ και χρόνια και, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν έχουν διαταραχτεί καθόλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: