Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ένα πολύ σημαντικό σχόλιο σε ένα ρεπορτάζ του ΒΒC. (enet.gr, 15/10/2011)


..............................................................
 
Ο/Η afypnisi έγραψε: (πριν 1 ώρα)
 
Οχι μονο κουρεμα αλλα χτενισμα και ξυρισμα να κανετε τιποτα δεν θα καταφερετε, γιατι ζειτε σε εναν αλλο κοσμο Δηλαδη οταν καποιος απο το 2008 λεει οτι το μαρκετινγκ ετσι οπως το ξεραμε εχει τελειωσει και πρεπει να δημιουργησουμε μια αλλη αγορα που θα ξεκιναει απο τον ανθρωπο και το περιβαλλον και θα τελειωνει στον ανθρωπο και το περιβαλλον ειναι καταστροφολογος και ρομαντικος; Ακομα δεν βλεπει κανεις οτι τα ποιοτικα χαρακτηριστικα που ακομα ψαχνουν ειναι αυτα ακριβως που μπλοκαρουν τις οικονομιες παγκοσμιως και εκδηλωνονται πρωτα στις αδυναμες χωρις ισχυρες δομες οικονομιες και προκειται να εκδηλωθουν συντομα σε Ευρωπη και Αμερικη; Νομιζετε οτι απλως ειναι θεμα μετρων η λυση του προβληματος; Ειναι απλως θεμα καποιων δις που θα πεσουν στην αγορα και οι οικονομιες θα επανελθουν στον ισιο δρομο; Οχι οτι πρεπει να πεταχτουν τα βιβλια μαρκετινγκ στη πυρα και να ξεκινησει μια αλλη οικονομια με αλλες αρχες, δομες και στοχους; Νομιζετε οτι αρκει απλως να μπαλωσουμε το υπαρχον οικονομικο συστημα και θα επελθει η ομαλοτητα; Εγω μονο το βλεπω αυτο; Αυτες οι μερες που ζουμε ειναι ιστορικες και δυστυχως δεν υπαρχει καποιος Μαρξ η καποιος Σμιθ να δει τα προβληματα για να δωσει κατευθυνση,ειμαστε ατυχοι. Αγαπητοι συμπολιτες ερχεται αρμαγεδων και το λεω χωρις καμμια διαθεση καταστροφολογιας. Αλλα θελω να πιστευω οτι εστω αργα καποιος θα καταλαβει οτι δεν ειναι θεμα χρηματων οπως απλοικα λενε πολλοι απο τους αρχοντες και προσπαθουν να πεισουν τους πολιτες αλλα θεμα δομικων αλλαγων στις οικονομιες παγκοσμιως. Ακομα και αν βρουμε πετρελαιο για 1000 χρονια δεν σωζομαστε.Πρεπει να δημιουργησουμε μια καινουργια οικονομια που να εχει σαν πρωταρχικο σκοπο και στοχο την υγεια του ανθρωπου και του οικοσυστηματος. Η αφορμη του εμφραγματος των οικονομιων ηταν οι αποφασεις που εληφθησαν στο Ντητροιτ πριν λιγα χρονια και θα μπλοκαρει το ολο συστημα σε πολυ λιγο. Χωρις να μπορω να πω ακριβως ποτε.Υπενθυμιζω οτι στο Ντητροιτ αποφασισαν η αναπτυξη να συνεχισθει βασιζομενη στο πετρελαιο.Οι καταναλωτες παγκοσμιως εχουν αποκτησει καταναλωτικη συνειδηση.Οχι ολοι αλλα ενα μεγαλο ποσοστο το οποιο μεγαλωνει με γεωμετρικη προοδο. Οι οικονομιες αδυνατουν να το δουν και παραγουν τα ιδια προιοντα με την ιδια φιλοσοφια. Αυτα ειναι τα ποιοτικα χαραχτηριστικα που ο Ρουμπινι ειδε οτι υπαρχουν χωρις να μπορει να προσδιορισει ποια ειναι αυτα.Προτεινω Αποαναπτυξη τωρα με οποιο κοστος. Θελω πραγματικα να κανω λαθος γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα βιωσουμε τη βιαιη πτωση. 
                                                      
                                                                                 ( 13-10-2011) 
 
 .............................................................
 
Το παραπάνω σχόλιο αφορούσε την είδηση από την enet.gr (ηλεκτρονική μορφή της "Ελευθεροτυπίας") που ακολουθεί παρακάτω και θεωρώ ότι η ουσία του θα έπρεπε να έχει ήδη προβληματίσει την Αριστερά, που είναι (ή θα έπρεπε να είναι) η καθ' ύλην αρμόδια για την  α π ο - α ν ά π τ υ ξ η, που θίγει το σχόλιο της "afypnisis".
 

enet.gr, 14:02 Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

BBC: Κι αν οι Έλληνες πουν «ΟΧΙ»;

Τελευταία ενημέρωση: 14:18 Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011
«Όταν οι υπουργοί Οικονομικών των G20 συγκεντρωθούν στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα: ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, η κρίση παραμένει άλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν για άλλη μια φορά να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της Ελλάδας», έτσι ξεκινάει σημερινό δημοσίευμα του BBC που έχει σαν γενικό τίτλο: Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη: «το σκληρό χαρτί» της Ελλάδας. 

 

"Η χώρα φαίνεται πλέον βέβαιη ότι θα λάβει και την άλλη δόση των χρημάτων τον επόμενο μήνα. Το απίστευτο ποσό των 8 δις ευρώ. Αλλά αυτό είναι ακόμα ένα τραυμαπλάστ και ο καθένας το ξέρει. Γιατί από τον Μάιο του 2010 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί και το βουνό του χρέους της έχει αυξηθεί. Το επόμενο έτος ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να φθάσει 172%", αναφέρει το άρθρο του BBC υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι αφερέγγυα.

"Είναι πιθανό ο ελληνικός λαός απλώς να αρνηθεί να συμπορευθεί με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από τους ξένους, τους πιστωτές τους", τονίζεται στο κείμενο, υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες αντιδράσεις για το "χαράτσι" στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και την κατάληψη των εργαζομένων στα γραφεία εκτύπωσης των λογαριασμών.

Ο  δημοσιογράφος του BBC  Gavin Hewitt που υπογράφει το άρθρο, τονίζει πως: "Η χώρα εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από το τουριστικό εισόδημα. Ωστόσο, οι διαδηλωτές χθες είχαν αποκλείσει  την Ακρόπολη. Υπάρχουν σχέδια απεργίας για την επόμενη εβδομάδα από τους ναυτεργάτες ενώ τεράστιοι σωροί σκουπιδιών έχουν καταλαβει τους δρόμους ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ".

"Υπάρχουν οι συναντήσεις κορυφής αλλά υπάρχουν και οι... δρόμοι", τελειώνει το άρθρο του ο δημοσιογράφος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: