Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ 2011: Η κατάντια του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Με δικές μου υπογραμμίσεις με σημασία...!


enet.gr, 23:43 Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Παράνομη -λέει- η γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου, επειδή… δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία»!

Εκτέθηκε ξανά ο Βενιζέλος για την αμαρτωλή “Proton Bank”


Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, για το θέμα της αμαρτωλής “Proton Bank”. Με τηλεφωνική παρέμβασή του, στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Ν. Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ο κ. Βενιζέλος θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο εκ των καλεσμένων της εκπομπής, δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, για «βουλευτές εκατομμυριούχους» που «έχουν το ακαταδίωκτο», θεωρώντας ότι κάποιες αναφορές του δημοσιογράφου, εμπεριείχαν και προσωπικές αιχμές εναντίον του. 


 

Η συζήτηση ξεκίνησε από το «πόθεν έσχες» και στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε την οικονομική του κατάσταση, επικαλούμενος τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.
Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε τόσο στη χαριστική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει να καλύψει «μαύρη τρύπα» 863 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της τράπεζας Proton , παρά την αντίθετη άποψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όσο και στη σκανδαλώδη τροπολογία, για αναδρομική (και μάλιστα από το 1997!) κάλυψη υπουργικών αποφάσεων, ως προς τη χορήγηση χρηματικών ποσών προς Τράπεζες, από τα διαθέσιμα του κράτους, «αν συντρέχουν λόγοι απειλής του τραπεζικού συστήματος».
Απαντώντας στην (επίσης εκ των καλεσμένων) Χριστίνα Κοραή, η οποία επισήμανε στον κ. Βενιζέλο, ότι επρόκειτο για θέμα που είχε αποκαλύψει στην «Ελευθεροτυπία» η Αριστέα Μπουγάτσου, ο κ. υπουργός αιφνιδίασε, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου «παράνομη»! Και αιτιολόγησε τον χαρακτηρισμό αυτό, με τον εκπληκτικό ισχυρισμό ότι: «Είναι παράνομη, επειδή δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία, αν και επρόκειτο για απόρρητο έγγραφο»!
Όπως είναι φυσικό οι παρευρισκόμενοι έμειναν άφωνοι και ο κ. Βενιζέλος έκλεισε την παρέμβασή του, αφού προηγουμένως είχε αναγγείλει την πρόθεσή του να φέρει ρύθμιση με την οποία το «πόθεν έσχες» πολιτικών και δημοσιογράφων θα αναρτάται στο διαδίκτυο… 
 ..............................................................

Από την επιστολή παραίτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ρομπόπουλου:

... Εκλέχθηκα βουλευτής σε μια ιστορική στιγμή. Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Το ψήφισα με πολύ βαριά καρδιά νιώθοντας απογοήτευση. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποιος δεν το ψήφισε διαγράφηκε...
 ...Με μεγάλη μου λύπη πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω: Να ψηφίζω
1) Να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι.
2) Να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο.
3) Όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται...
 ...............................................................

Είδε στο Μαξίμου Μπόμπολα, Ψυχάρη

Συναίνεση και από μεγαλοεκδότες ζητάει ο Παπανδρέου

Τη συναίνεση και των μεγαλοεπιχειρηματιών των ΜΜΕ ζητάει ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν κορυφωθεί η απεργιακή θύελλα του επόμενου διημέρου. 

 





 
Χθες, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο από τους μεγαλομετόχους του τηλεοπτικου σταθμού Mega Channel, τους: Στ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα, οι οποίοι τυγχάνουν και ιδιοκτήτες δύο μεγάλων φυλοκυβερνητικών εφημερίδων.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στη συνάντηση επρόκειτο να παρευρεθεί και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, επίσης μεγαλομέτοχος του ίδιου καναλιού, ο οποίος όμως δεν παρέστη.
Στη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους δύο επιχειρηματίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε και ζήτησε υποστήριξη, στο πλαίσιο του "αρραγούς μετώπου" , για το οποίο έκανε λόγο, μετά την έκτακτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ζητήσει συνάντηση και με άλλους ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ μετά το ραντεβού με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Α. Σαμαρά, θα επιδιώξει συναντήσεις και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. 

................................................................

enet.gr, 13:47 Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αιχμές για κυβέρνηση και Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Λοβέρδο

Κριτικάρει μεν, ψηφίζει δε η Χρύσα Αράπογλου

Αρνητικά διακείμενη απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και στην πρωτοβουλία των «τριών» (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος) εμφανίστηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι θα υπερψηφίσει -παρά τις αντιρρήσεις της- το πολυνομοσχέδιο, η έγκριση του οποίου παρουσιάζεται ως προαπαιτούμενο για τη χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου της τρόικας. 

 



"Ό,τι μπορεί να περισωθεί, είναι πριν φθάσουμε στην Ολομέλεια", δήλωσε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 37, που αφορά στις εργασιακές σχέσεις. "Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις ρυθμίσεις που μπαίνουν διλημματικά. Εκβιαστικά πια, ότι αν κάποιος δεν τις ψηφίσει, θα είναι υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας", ανέφερε για τη θέση στην οποία βρίσκονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης. "Βρισκόμαστε πολλοί σε δύσκολη θέση", συμπλήρωσε.
Η βουλευτής άφησε αιχμές για την κυβέρνηση, λέγοντας πως "νομοθετούμε σήμερα και τα περισσότερα δεν αφορούν στη μείωση του ελλείμματος και την περιστολή των δαπανών που είναι η υποχρέωσή μας να παρουσιάσουμε απέναντι στην τρόικα".
Σχολίασε και το άρθρο των τριών υπουργών, για το οποίο αναρωτήθηκε "ποιος είναι ο αποδέκτης" και χαρακτήρισε "δυσανάγνωστο", σημειώνοντας: "Για ποιο λόγο και προς ποιον το άρθρο; Η δουλειά των υπουργών είναι άλλη", ανέφερε. "Το κρείττον σιγάν είναι", είπε και πρόσθεσε πως "κανένας σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές δεν μπορεί να δείχνει με προτεταμένο το δάχτυλο σε κανέναν".
Τέλος, υποβάθμισε τη σημασία της παρέμβασης, λέγοντας, "δεν δίνω τόσο μεγάλη βαρύτητα σε ένα άρθρο που αποφάσισαν να γράψουν τρεις υπουργοί".
Όσον αφορά στην "επόμενη ημέρα" στο ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε ότι θα είναι "πάρα πολύ δύσκολη".
Η Χρύσα Αράπογλου είχε δηλώσει χθες, στο "Βήμα", ότι "το κλίμα βαραίνει με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται ορισμένα θέματα", υποστηρίζοντας ότι κυβερνητικά στελέχη "έχουν χάσει την επαφή με τους πολίτες και με την πολιτική φυσιογνωμία που είχε χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, είχε ταχθεί υπέρ των απεργών στην καθαριότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: