.....................................................................
ΜΕ ΕΞΠΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη μετά την αρνητική ψήφο της στο άρθρο «37»
Με τη φράση "Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37, ως έχει μέχρι στιγμής" η Λούκα Κατσέλη προανήγγειλε το απόγευμα της Πέμπτης την αρνητική της ψήφο στο επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αφορά την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Πράγματι, στις 9.00 το βράδυ η κυρία Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο γεγονός που οδήγησε στην άμεση διαγραφή της. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση
Αιτιολογώντας την απόφασή της, η κυρία Κατσέλη υποστήριξε ότι νομοθετείται ένα επικίνδυνο εργασιακό γεγονός που ουσιαστικά, όχι απλώς παγώνει, αλλά καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις.
Η πρώην υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι κατανοεί την ευθυνη των βουλευτών να στηρίξουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις και επεσήμανε ότι για τον ίδιο λόγο ψήφισε υπέρ του πολυνομοσχεδίου επί της αρχής.
Εξήγησε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο άρθρο 37, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες.
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης σε συνδυασμό με το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων οδηγούν σε ύφεση, δεν βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και δεν καταπολεμούν την ανεργία.
Προέβλεψε μάλιστα πως αυτές ρυθμίσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα μια γενικευμένη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών, που θα αφαιρέσει πολλά δισ. ευρώ από την ελλληνική οικονομία. "Και μετά θα έρθει η τρόικα να μας ζητάει νέα μέτρα γιατί δηθεν δεν πιάσαμε τους στόχους" πρόσθεσε.
Μάλιστα, η κυρία Κατσέλη υποστήριξε πως οι κλαδικές συμβάσεις δεν παγώνουν απλώς, αλλά ουσιαστικά καταργούνται, ενώ αμφισβήτησε αν σε μεταγενέστερο στάδιο θα εξακολουθήσει να υπάρχει και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Νομοθετούμε ένα επικίνδυνο εργασιακό γεγονός, συμπλήρωσε και καταλήγοντας, πρότεινε να δοθεί μια δίμηνη παράταση της διευθέτησης των θεμάτων του άρθρου 37 και αυτά να ρυθμιστούν μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
*: Για άλλη μια φορά το φασίζον ιστορικό της δυναστείας Παπανδρέου "ξαναχτύπησε"! Για ένα ζήτημα συγκεκριμένο, τη δυνατότητα να υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις, ζήτημα που έχει ήδη ξεπεραστεί από την πραγματικότητα της κρίσης (σιγά που θα τηρούνταν οι όποιες συλλογικές συμβάσεις θα υπογράφονταν - κάτι ξέρουν π.χ. οι ηθοποιοί, ειδικά αυτοί που εργάζονται στα ιδιωτικά θέατρα, γιατί στους άλλους κλάδους, τους πιο σημαντικούς, τηρούνται, θα μου πεις...!) διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες ένα σημαντικό στέλεχος και μέχρι πρότινος κυβερνητικό. Λες και είχε διαφωνία στρατηγικού χαρακτήρα, να ήθελε να γίνει πιο αριστερό κόμμα - λέμε τώρα - το ΣΠΑΣΟΚ ή να επανέλθει στον τριτοκοσμικό χαρακτήρα που είχε δώσει στο κίνημα σε άλλες εποχές ο ασυγχώρητος μπαμπάς του ανίκανου και εθελόδουλου υιού Παπανδρέου. Και τώρα που απεδήμησε και το είδωλο άλλων εποχών, ο Μουαμάρ Καντάφι, οι καραγκιόζηδες του σοσιαλισμού στην Ελλάδα κρατάνε από κείνα τα χρόνια τον αυταρχισμό και την καμαρίλα που στηρίζονται με τη σειρά τους σε ενδοτικούς πολιτευτές που άκουσον - άκουσον δεν ήξεραν τι ψήφιζαν όταν ψήφιζαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα! Ε, κύριε Ρομπόπουλε; Εν τέλει το ΣΠΑΣΟΚ έχει τόση σχέση με τον ευρωπαϊκό "πολιτικό πολιτισμό" (αγαπημένη φράση του χοντρόπετσου αντιπροέδρου) όσο οι σουλτάνοι, οι εμίρηδες ή οι μπααθικές χώρες, άλλα "πρότυπα" του ασυγχώρητου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου