Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

"Μην και σας ξεφύγει και κανένα κόμμα*" από τον Ανδρέα Πετρουλάκη (www.protagon.gr, 21/1/2014)

.........................................................


Σκίτσο: Δημήτρης Χαντζόπουλος (http://www.hantzopoulos.gr/)

Μην και σας ξεφύγει και κανένα κόμμα* 

από τον Ανδρέα Πετρουλάκη 

Έβαλαν όλοι κάτω την προκήρυξη του Ξηρού και την ανέλυαν. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πανελίστες, μελετούσαν πρόταση πρόταση ένα κείμενο που, εφόσον το γράφει ένας αθώος είναι μια αδιάφορη πολιτική ανάλυση της οκάς, ενώ αν το γράφει ένας δολοφόνος είναι ένα ψυχωτικό παραλήρημα.
Για αυτό είναι ένα γραπτό που θα έπρεπε να απασχολήσει μόνο τις διωκτικές αρχές για τυχόν πληροφορίες που θα βοηθούσαν στη σύλληψή του και τους ψυχιάτρους για να εκτιμήσουν σε ποιό σημείο της καμπύλης βρίσκεται η νοσηρή του μανία. Αντί αυτών ο δημόσιος λόγος έσπευσε να το κρίνει με πολιτικά εργαλεία, κατά τον συνήθη τρόπο που το  κάνουμε, με την προβολή δηλαδή της μανιέρας μας σε κάθε νέο γεγονός.
Τέτοιες αφορμές  συνήθως είναι η χαρά της Ν.Δ.  ΄Ολη μέρα χτες διάβαζαν αποσπάσματα για να υπονοήσουν, κατά την αγαπημένη τους συνήθεια, την προφανή συγγένεια των γραφομένων με ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον αρκετά συνηθισμένο, σε μια μερίδα δεξιών, μανιχαισμό που απευθύνεται στο μέσο όρο της κοινωνίας, σχημάτιζαν το απλό νηπιακό σχήμα αιτίου-αιτιατού “βίαιη αντιμνημονιακή ρητορική, εξοικείωση με τη βία, τρομοκρατία” Ευτυχώς δηλαδή που ο Ξηρός είναι παπαδοπαίδι και στις άδειές του, σύμφωνα με τον παπα Ξηρό, εκκλησιαζόταν, διαφορετικά θα έμπαινε στη συλλογιστική τους και η καταστροφική συνέργεια της αθείας.
Δεν σκέφτονται οι αφελείς, ή παρακάμπτουν οι πονηροί ότι αν πάρεις αποσπάσματα από οποιοδήποτε κείμενο, ακόμα και δικό τους, θα μπορούσες να σχηματίσεις παραγράφους παρομοίων προκηρύξεων. Θυμηθείτε ανακοινώσεις της Ν.Δ. για τις μίζες, τη διαφθορά και το κομματικό κράτος τα χρόνια ΠΑΣΟΚ, θυμηθείτε τη σφοδρή αντιμνημονιακή ρητορική Σαμαρά του ΄11, δείτε ανακοινώσεις των άλλων κομμάτων για τους κουμπάρους και τα ομόλογα της Ν.Δ. και προσθέστε στο τέλος την ειδοποιό διαφορά πολιτικών κειμένων και τρομοκρατικών προκηρύξεων, δηλαδή τη δικαιολόγηση της ένοπλης βίας. Η παγίδα είναι προφανής και πέφτει μέσα όποιος συζητά σοβαρά τέτοια γραπτά, βάζοντας εκών ή άκων τους τρομοκράτες στον πολιτικό διάλογο. Διότι εκεί καταλήγουμε όταν αναζητούμε τις πραγματικές προθέσεις τους ή τις υποτιθέμενες πολιτικές τους συγγένειες, αναλύοντας λογικά αυτά που μας στέλνουν.
Ο λόγος που οι Ξηροί είναι φυλακή δεν είναι γιατί γράφουν πράγματα  που μοιάζουν με παραγράφους  από κείμενα πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφων ή του Παπαδιαμάντη, αλλά γιατί σκότωσαν ανθρώπους. Και η Ν.Δ αν θέλει πραγματικά κοινωνική ειρήνη και συνεννόηση θα πρέπει να απαλλαγεί από την κουλτούρα του δικτύου 21 που επιβάλλει την εμφυλιοπολεμική  αντιπαράθεση  με τον ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζει το ΄50. Τρομοκράτες, άθεοι, εχθροί της εκκλησίας και της πατρίδας. Ακόμα και της οικογένειας, όπως διεπίστωσε σε μία σπάνιας έμπνευσης στιγμή της η κ. Πατριανάκου.


*Σχολιάζω: Γκαιμπελίσκοι, ε γκαιμπελίσκοι! Πες το βρε Αντρέα, πες το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: