Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Συμφωνώ, αλλά πολύ πιο θυμωμένα: "Να βάλουμε ΑΣΕΠ στο Φαρμακονήσι" του Ανδρέα Πετρουλάκη

...............................................................

Να βάλουμε ΑΣΕΠ στο Φαρμακονήσι



 Ανδρέας Πετρουλάκης

του Ανδρέα Πετρουλάκη

Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com
Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com


Στη χώρα που η λέξη “αξιολόγηση” εκλύει εξηρτημένα αντανακλαστικά άρνησης από τους πάντες, στη χώρα που οι κυβερνώντες ποτέ δεν αξιολόγησαν τα δικά τους παιδιά που προσλάμβαναν και ποτέ οι αντιπολιτεύσεις δεν θέλησαν να κακοκαρδίσουν τους αυριανούς τους πελάτες, στη χώρα που ελάχιστα ΑΕΙ και κανένα σχολείο δεν αξιολογείται, δείχνει επιτέλους κάτι να αλλάζει. Την αρχή την έκανε ο κ. Δένδιας. Και την ξεκίνησε από τους μετανάστες.
Με συνοπτικές διαδικασίες, με στοιχεία ποιός ξέρει τι και με μπόλικες ρατσιστικές προκαταλήψεις ο υπουργός απεφάνθη ότι το πρόβλημα των μεταναστών που υπάρχουν στη χώρα μας δεν είναι η ανυπαρξία μακροπρόθεσμης πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, δεν είναι η επικαιρική αντιμετώπισή του με σπασμωδικά μέτρα που εκφυλίζονται, δεν είναι το Δουβλίνο 2, αλλά είναι η χαμηλή τους ποιότητα. Η τραγική, για την ακρίβεια. Σε αντίθεση με τη Σουηδία, λέει ο κ.Δένδιας, η οποία υποδέχεται μετανάστες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο από την πρώην Σοβιετική Ένωση, εμείς ατυχήσαμε στον καταμερισμό και πήραμε τον κατιμά της ανθρώπινης τραγωδίας.
Με άλλα λόγια, δεν φταίει που οι λιμενικοί τα κάνανε ρόιδο στο Φαρμακονήσι, φταίει που οι μετανάστες δεν ήσαν Αυστραλοί, χώρα με παράδοση στον υγρό στίβο, και πήγαν και θαλασσοπνιγήκανε. Δεν φταίει που ο φραουλοπαραγωγός δεν ήθελε να πληρώσει τα μεροκάματα των Πακιστανών αλλά οι ίδιοι που πήγαν να δουλέψουν τη γη χωρίς μεταπτυχιακό Γεωπόνου. Φταίει που στις οικοδομές δεν σφυρίζουν Τσαϊκόφσκι, δεν σφουγγαρίζουν σκάλες απαγγέλλοντας Πούσκιν, δεν κάθονται στα φανάρια με την Εικόνα της Μεγαλόχαρης όπως οι Σέρβοι, και καθαρίζουν τους παππούδες μας χωρίς δίπλωμα Νοσηλευτικής. Φταίει που είναι άθλιοι χωρίς να ξέρουν τον Ουγκώ.
Ο Υπουργός Προστασίας εννοεί σοβαρά ότι αν είχαμε 500.000 παράνομους Ρώσους μετανάστες, ας πούμε, δεν θα είχαμε κυκλώματα ρώσικης Μαφίας να βασιλεύουν στον ελλαδικό υπόκοσμο, αλλά θα τον μπόλιαζαν με Ντοστογιέφσκι και Μπολσόι. Ότι μεταξύ των μεταναστών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού δεν υπήρχαν, εκτός από τους νομιμόφρονες, και παράνομοι. Και αυτοί οι παράνομοι δεν θα ήσαν πολύ περισσότεροι αν ο  συνολικός τους αριθμός ήταν διπλάσιος γιατί μετήλθαν υψηλής παιδείας. Για να μη μιλήσουμε για την εγκληματικότητα των γηγενών που παρήγαγε το δικό μας υψηλό μορφωτικό επίπεδο.
Δεν υπάρχει λαός που γράφει στο DNA του το έγκλημα, κ.Δένδια. Το έγκλημα το παράγει η μαζική εξαθλίωση και οι εγκληματικές ατομικές συνειδήσεις. Οποιουδήποτε χρώματος και φυλής. Να είστε σίγουρος ότι αν μαζεύονταν ανά 50 σε δυάρια της Μενάνδρου πρώην απόφοιτοι του Ήτον, απελπισμένοι, πεινασμένοι και καταδιωκόμενοι, θα εμφάνιζονταν και απρόβλεπτες παραβατικές συμπεριφορές. Είναι ο τεράστιος αριθμός των μεταναστών και όχι η χώρα προέλευσης που συμβάλλει στην αύξηση της παραβατικότητας γιατί οι συνθήκες αποπνιξίας εκλύουν άγρια ένστικτα επιβίωσης αλλά και εγκληματικότητας εν υπνώσει.
Ας μην κρύβεται επομένως πίσω από επικίνδυνα ιδεολογήματα η ανεπάρκεια του Ελληνικού Κράτους, αλλά και ο στρουθοκαμηλισμός των Ευρωπαίων Εταίρων, που φόρτωσαν στην Ελλάδα και την Ιταλία ένα πρόβλημα που τους ανήκει εξ ίσου. Οι ογκώδεις μετακινήσεις πληθυσμών στην ιστορία ήσαν πάντα νομοτελειακές και αναπόφευκτες και αυτό συμβαίνει και τώρα. Και η αντιμετώπιση του θέματος απαιτεί μεγαλύτερο βάθος από αυτό που επέδειξε ο κ. Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: