Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Προσοχή δολοφόνοι με στολή (και κουστούμι)." Γράφουν οι Ηλιόσποροι (24 Ιαν 2014 | tvxsteam tvxs.gr)

.........................................................

Προσοχή δολοφόνοι με στολή (και κουστούμι).

 Γράφουν οι Ηλιόσποροι

tvxs.gr/node/147608
 
Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/ FosPhotos
 
Η δολοφονία 9 μικρών παιδιών και 3 γυναικών προσφύγων ανοιχτά από το Φαρμακονήσι μετά από την αποτυχημένη απόπειρα παράνομης επαναπροώθησης του σκάφους τους στη Τουρκία από το Λιμενικό, με μεγάλη ταχύτητα εν μέσω θαλασσοταραχής, μας έχει γεμίσει θλίψη, οργή και πόνο. Για μια ακόμη φορά το Αιγαίο έγινε εκατόμβη για βασανισμένους ανθρώπους που έχουν δώσει τα τελευταία τους χρήματα και έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ για ένα καλύτερο αύριο, φεύγοντας κακήν κακώς από τις χώρες τους όπου επικρατεί πόλεμος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους διασωθέντες που δόθηκαν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι άνδρες του Λιμενικού έφτασαν στο αδιανόητο σημείο να μην περισυλλέγουν όσους μετανάστες είχαν πέσει στο νερό μετά την ανατροπή της βάρκας τους, αλλά τους άφησαν αβοήθητους χωρίς σωσίβια και τους χτυπούσαν για να μην επιβιβαστούν στο σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα να πνιγούν βρέφη και μικρά παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι μαρτυρίες αυτές μαρτυρούν «τη σκανδαλώδη έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή την οποία δείχνουν συνοριοφύλακες».
Αυτή είναι μια δολοφονική εγκληματική ενέργεια. Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Δικαιοσύνη και οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, από τη στιγμή μάλιστα που οι άνδρες του Λιμενικού έχουν επιδείξει επανειλημμένα αντίστοιχη συμπεριφορά και εφαρμόζουν συστηματικά τη παράνομη πρακτική της επαναπροώθησης. Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν σε παρελάσεις με ρατσιστικά συνθήματα, ότι είναι οι ίδιοι που αποτελούν τα σταγονίδια της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. που όμως απολαμβάνουν τη πολιτική κάλυψη των προϊσταμένων τους και δεν εκδιώκονται.
Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάνει κηρύγματα μίσους για τους “λαθρομετανάστες”, όταν ο αρχηγός της Αστυνομίας προτρέπει τους υφιστάμενούς του να κάνουν το βίο αβίωτο στους “λαθρομετανάστες” τότε είναι ηθικοί αυτουργοί σε εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής όπως αυτό στο Φαρμακονήσι. Ηθικοί αυτουργοί είναι επίσης ο Υπουργός "Προστασίας" του Πολίτη που έχει δηλώσει ότι δεν νιώθει ενοχές για τη βίαιη επαναπροώθηση και το πνιγμό “λαθρομεταναστών” στο Αιγαίο, καθώς και ο Υπουργός Υγείας που έχει δηλώσει με παντελή έλλειψη ανθρωπιάς, αλλά μεγάλη δόση κυνικότητας ότι κοστίζει πολύ η διάσωση “λαθρομεταναστών” στη θάλασσα.
Πρόσφατα η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και εγκλεισμού των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, ενώ ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει καταδικάσει επανειλημμένα τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων και τις παράνομες επαναπροωθήσεις. Η Ευρώπη φρούριο έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε εκατόμβη θυμάτων ενός ακήρυχτου πολέμου απέναντι στην ανθρωπιά και τη συμπόνια, με θύματα μικρά παιδιά και εξαθλιωμένους ανθρώπους.
Σας πήραν τα λεφτά, δεν σας πήραν την ανθρωπιά ξεφτίλες, και αυτοί που σας πήραν τα λεφτά δεν είναι οι μετανάστες αλλά οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και η οικονομική ελίτ.
Οφείλουμε να εξαλείψουμε τις αιτίες που προκαλούν τον διωγμό των ανθρώπων από τις χώρες τους και να διασφαλίσουμε τη προστασία της ζωής των μεταναστών και των προσφύγων στη θάλασσα, απαλύνοντας με ανθρωπιά και περίθαλψη το δράμα τους και την οδύσσειά τους.
Να δώσουμε τέλος στην Ευρώπη και την Ελλάδα φρούριο, να δημιουργήσουμε πρότυπα κέντρα υποδοχής και περίθαλψης αιτούντων άσυλο και προσφύγων, να μετατρέψουμε τη Frontex και τους συνοριοφύλακες σε μονάδες ταχείας διάσωσης και περίθαλψης.
Κανένας μετανάστης δεν είναι παράνομος, κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Εκεί που χτίζονται φράχτες εμείς τους γκρεμίζουμε και ανοίγουμε τις αγκαλιές μας. Αυτοί που χτίζουν φυλακές και μαζί φυτεύουν το μίσος, θα μας βρίσκουν απέναντί τους στο πλευρό του κάθε ανθρώπου.
Γιατί η ανθρωπιά δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε χρειάζεται χαρτιά.
Επικηρύσσουμε τους κρατικούς τρομοκράτες και τους δολοφόνους μικρών παιδιών που φοράνε στολή και κουστούμι, για όλα τα λεφτά του κόσμου. Οι αθώες ψυχές των θυμάτων να σας στοιχειώνουν μέχρι να βρουν δικαίωση.


Οι Ηλιόσποροι είναι δίκτυο πληροφόρησης και ενεργοποίησης νέων για την κοινωνική και πολιτική οικολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια: