Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

"Ανακοίνωση θεϊκής γελοιότητας" του Κώστα Γιαννακίδη (www.protagon.gr, 19/1/2014)

..........................................................

Ανακοίνωση θεϊκής γελοιότητας



 Κώστας Γιαννακίδης 

 του Κώστα Γιαννακίδη


Photo: Μ. Μυρίλλας @fosphotos.com
Photo: Μ. Μυρίλλας @fosphotos.com

Είναι άθεος ο Αλέξης Τσίπρας; Μας είναι παγερά αδιάφορο. Η σχέση του με το μεταφυσικό και η απάντηση που δίνει στις υπαρξιακές του αναζητήσεις, είναι αυστηρά προσωπικό του θέμα. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, πέρα από τον ίδιο. Ως εδώ. Όμως στη Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιον ότι δεν έχουν τον Θεό τους. Τείνω δε να πιστέψω ότι τα Σαββατοκύριακα αφήνουν κανένα παιδάκι, κατάλοιπο της παλιάς ΟΝΝΕΔ, να βγάζει ανακοινώσεις και να κάνει πολιτική. Η ανακοίνωση της Κυριακής είναι μνημείο γελειότητας που πατάει στις παρυφές της χυδαιότητας. 
Διαβάστε: «Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος.
Δικαίωμα του.
Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.
Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον Ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης.
Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος».
Είναι γνωστή η προνομιακή σχέση που διατηρεί ο πρωθυπουργός με την Παναγία. Εξίσου ηχηρό είναι και το «αυτά τελειώσαν, Παναγιώτατε» που είπε ο κ. Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ. H μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης σε θέματα θρησκευτικής πίστης είναι πέρα από τη λογική. Προφανώς οι φωτογραφίες του Τσίπρα με τον Πατριάρχη θορύβησαν τη Νέα Δημοκρατία. Λες ο Αλέξης να προσεγγίσει έτσι το συντηρητικό ακροατήριο; Ευκαιρία να μιλήσουν οι άλλοι στους Ταλιμπάν. Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: