Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

"Αργά το θυμήθηκε…" της Έμυς Πανάγου (http://topontiki.gr, 1/7/2013)

............................................................

Αργά το θυμήθηκε…
 
 
 
της Έμυς Πανάγου
 
Ποιός μίλησε για το τέλος των ιδεολογιών στις μέρες μας;  Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι - ευτυχώς - που παραμένουν πιστοί σ ένα κόμμα, και στις αρχές μέσα στις οποίες γαλουχήθηκαν! Φωτεινό παράδειγμα η Σοφία Βούλτεψη!

Αρνήθηκε να συνεργαστεί και να συγκατοικήσει στο ίδιο υπουργείο με τον Άδωνι Γεωργιάδη, εφ όσον εκείνος ήρθε παρείσακτος, από τις παρυφές της άκρας δεξιάς, και δεν ανήκε στον συμπαγή κορμό της Νέας Δημοκρατίας. Θα εκτιμούσα την κίνηση της πρώην συναδέλφου, αν την κίνηση αυτή, την είχε κάνει νωρίτερα.

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, όταν ο Πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, ενέτασσε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη, και δεν ξέρω ποιους άλλους! Δεν σκέφτηκε τότε να αποχωρίσει; Κι αν δεν πρόκαμε τότε, που θα έλεγε κι ο μακαρίτης ο Φλωράκης, είχε όλη την άνεση να αποχωρήσει, έναν ολόκληρο χρόνο μετά, που συμβίωνε, συγχρωτίζονταν και συγκατοικούσε με τους κυρίους αυτούς! Η όψιμη άρνηση της κυρίας Βούλτεψη, δεν πείθει κανέναν ! Αργά το θυμήθηκε να πάρει ιδεολογικές αποστάσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Διερωτώμαι άλλωστε, πόσο μεγάλες είναι οι αποστάσεις από την Δεξιά, ως την Άκρα Δεξιά - δεν μου βρίσκεται πρόχειρα κι ένα μέτρο να υπολογίσω…  Πιο μεγάλες από εκείνες που διήνυσε ο πατέρας της, από την Αριστερά έως την Δεξιά, που αναγκάστηκε να περάσει όρη, βουνά και λαγκάδια για να φθάσει στην αντίπερα όχθη;  Υποψιάζομαι πως για άλλους λόγους, αρνήθηκε τη θέση η κ. Βούλτεψη. Αν εκείνη είχε διορισθεί υπουργός, με υφυπουργό τον κ. Γεωργιάδη, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα!
Η δόξα ως γνωστόν, είναι πάνω από τις ιδεολογίες! Στο κάτω - κάτω, αν ο Πρόεδρός της αγκαλιάζει τόσο στοργικά τον Άδωνι Γεωργιάδη, και τους ομοίους του, σημαίνει ότι μιλάνε την ίδια γλώσσα. Ποιός διαφωνεί μ αυτό! Αν τώρα η κυρία Βούλτεψη, έχει αντίρρηση γι αυτό, ιδού, η έξοδος της απ το κόμμα!

 
*Η Έμυ Πανάγου είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: