Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

"Ελληνική σημαία: Το τσαλαπατημένο σύμβολο" από τον Βαγγέλη Μακρή (www.lifo.gr, 28.10.2012 )

.............................................................

από τον Βαγγέλη Μακρή / www.lifo.gr, 28.10.2012 | 13:00

Ελληνική σημαία: Το τσαλαπατημένο σύμβολο

Σε έπλυναν καλά φέτος στο πλυντήριο της νεώτερης ιστορίας;


Καημένη ελληνική σημαία. Σε σηκώνουν σήμερα ψηλά. Σιδερωμένη και καθαρή. Τι τράβηξες και εσύ μέσα στα χρόνια. Υψώθηκες πάνω από τους ντοπαρισμένους του 2004. Έγινες πλαστική στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, όσων μας πούλησαν τα πλαστά όνειρα. Σε κατέβασαν από τα χέρια των αριστούχων Aλβανών γιατί «δεν μπορούν να σε σηκώσουν οι ξένοι». Μετά άρχισαν να σε ανεβάζουν οι κυνηγημένοι Πακιστανοί και Αφρικανοί στα μπαλκόνια του Κέντρου. Έγινες το καμουφλάζ του κυνηγημένου ξένου.

Εδώ, όλο το χρόνο σηκώνονται οι ελληνικές σημαίες. Βροντοφωνάζουν το «ΟΧΙ» στις ζωές των ανθρώπων. Αν πλησιάσεις κοντά μυρίζεις το αίμα από τις μαχαιριές. Τον ιδρώτα από το κυνήγι της λευκής φυλής στα στενά. Είσαι το αξεσουάρ της ναζιστικής μπότας το 2012. Μπότα, σβάστικα και ελληνική σημαία. Α, να μην ξεχάσω: Σε κράτησαν και κάτι παπάδες που έψελναν το «Χριστός Ανέστη» για να κατέβει μια θεατρική παράσταση. Ελπίζω να σε έπλυναν καλά την φετινή χρονιά μέσα στο πλυντήριο της νεώτερης ιστορίας. Στους πόσους βαθμούς βγαίνει η βρωμιά από τα ανθρωποειδή;

Ξέρω ότι θέλεις να γελάσεις άψυχο μου πανί. Στέκονται σούζα μπροστά σου όλοι οι γελοίοι αυτής της χώρας. Να μπορούσες να μιλήσεις για όλους αυτούς τους «περήφανους πατριώτες». Γι όλα αυτά τα ανθρωπάκια της πολιτικής. Για όλη αυτή την γελοιότητα του 2012.
Τι θα έλεγες σε όλα αυτά τα σκουπιδάκια του ναζισμού που σε χρησιμοποιούν ως άλλοθι;
Τι θα έλεγες στους «νομάρχες τις καρδιές μας» που δακρύζουν όταν σε κοιτούν;

Φτωχή μου σημαία. Που πουλιέσαι σήμερα από τα χέρια κυνηγημένων μεταναστών, όπως οι ομπρέλες. «Κλάπ-κλαπ» στα χεράκια των νοικοκυραίων. Που κορδώνονται περήφανα μπροστά σου όλοι οι βλαχοδήμαρχοι. Εθνικό σύμβολο, που σε σφίγγουν στα χέρια τους σαν λουρί όλες οι «μίζες» αυτής της χώρας. Καημένο πανί που ανεμίζεις πάνω απο την σαπίλα αυτής της χώρας.

Μόνο οι Γιαπωνέζοι και όλοι οι ξένοι φιλέλληνες μπορούν να σε κρατήσουν με περηφάνια πια. Δεν τους ενδιαφέρει το παρόν μας αλλά το ένδοξο παρελθόν μας. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί. Για όλους τους υπόλοιπους είσαι ένα πάπλωμα που θα σκεπάσει την κατάντια μας, σε έναν από τους χειρότερους χειμώνες της νεώτερης ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: