Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Θλιβερή εξέλιξη» η επιστολή Σαμαρά, εκτιμά ο Τσίπρας* (enet.gr, 13:34 Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011)

..............................................................

enet.gr, 13:34 Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Θλιβερή εξέλιξη» η επιστολή Σαμαρά, εκτιμά ο Τσίπρας

Για «έγκλημα που δένει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες» μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επιστολή Σαμαρά. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι κάλπες θα στηθούν αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου, εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5. 



Σχολιάζοντας την επιστολή Σαμαρά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε «θλιβερή εξέλιξη, διότι τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιστωτές μας και οι εταίροι μας, μετά τις απαιτήσεις τους να καταργηθεί ουσιαστικά στην Ελλάδα η Δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, έχουν και απαίτηση να εκμηδενίσουν το κύρος των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι με αυτήν την διαδικασία εν πολλοίς, ουσιαστικά ο κ. Σαμαράς, αναγκάζεται να χάσει το πολιτικό του κύρος. Βεβαίως θα μου πείτε ότι αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά αν το δει κανείς σφαιρικά είναι ένα πρόβλημα για την πολιτική ζωή αυτής της χώρας», επισήμανε.

«Η ουσία είναι ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε 15-20 ημέρες, ο κ. Σαμαράς οδηγήθηκε σε μετατοπίσεις στην πολιτική του οι οποίες είναι μετατοπίσεις 180 μοιρών», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για την άμεση διενέργεια εκλογών, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με ποιες πολιτικές θα βγούμε από την κρίση.

Όσον αφορά την 6η δόση, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, αυτή «αποτελεί εδώ και πολλούς μήνες ένα εργαλείο εκβιασμού το οποίο βρίσκεται στα χέρια των πιστωτών μας αλλά και στα χέρια των κυβερνήσεων οι οποίες αποφασίζουν πολιτικές ερήμην του ελληνικού λαού. Κι επειδή θα υπάρξει και 7η και 8η δόση μετά δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία. Σε κάθε δόση θα μας ζητάνε κάτι το οποίο θα είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί ότι «ο ιδρυτικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης έχει πια εκλείψει. Διότι ο ιδρυτικός σκοπός ήταν η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου οι οποίες όμως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα. Και είναι στον αέρα διότι ούτε το TSI προχωράει επαρκώς, διότι οι τράπεζες ζητάνε 8% επιτόκιο κάτι το οποίο ουσιαστικά ακυρώνει τα όποια οφέλη από το κούρεμα, είναι στον αέρα γιατί η Ιταλία φλέγεται. Είναι στον αέρα γιατί ο πυρήνας της Ευρωζώνης φλέγεται».
Σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία διενέργειας εκλογών, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι αυτή θα μεταφερθεί για αργότερα από τις 19 Φλεβάρη. «Δεν ξέρω πόσο αργότερα. Πάντως είναι βέβαιο ότι όσο διαρκεί αυτή η μεγάλη αναταραχή στην Ευρώπη και θα διαρκεί για πολύ διότι οι πολιτικές τους δε λύνουν το πρόβλημα αντίθετα το οξύνουν, τόσο θα απαιτούν να μην προχωρά ομαλά ο πολιτικός βίος της χώρας που είναι στο στόχαστρο και θα απαιτούν κυρίως την άρση ή τον εκφυλισμό της Δημοκρατίας και αυτό είναι ίσως το χειρότερο», εκτίμησε. 

*Σχολιάζω: Ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις του καθενός μας, τα ζητήματα που θέτουν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι  π ρ α γ μ α τ ι κ ά , και, φαίνεται τώρα διαυγέστερα, ό χ ι   μ ό ν ο  ε λ λ η ν ι κ ά. Έτσι, μιας και διακυβεύονται η έκφραση της βούλησης των λαών και η λειτουργία, στον πυρήνα της, της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, καλούμαστε να υπερβούμε όλους εκείνους τους μηχανισμούς, ορατούς και αόρατους, που μας αποξενώνουν από τον  π ο λ ι τ ι κ ό  εαυτό μας. Είναι σαφώς μια "επιστροφή", που οι απαιτητικοί θα μπορούσαν να την θεωρήσουν και οπισθοδρόμηση, σε πρωταρχικά αιτήματα των οργανωμένων ανθρώπινων κοινωνιών, αλλά δυστυχώς τα αυτονόητα αιώνων δεν εννοούνται πια. Πρέπει να αποκατασταθούν στην πράξη. Το αντέχουμε; Το μπορούμε;   

Δεν υπάρχουν σχόλια: