Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

"Το ξεκίνημα του Αλέξη Τσίπρα" Aπό τη φίλη στο fb Vasso Kindi 4/8/2015

..............................................................








Το ξεκίνημα του Αλέξη Τσίπρα












Aπό τη φίλη στο fb Vasso Kindi 4/8/2015


Προσπαθώ να καθαρίσω τον υπολογιστή μου από διάφορα σκόρπια κείμενα και βρήκα ένα από το 2005 που πρέπει να το είχα γράψει στον Πολίτη. Ήταν για την ανάδειξη του Α΄Τσίπρα σε υποψήφιο για τη δημαρχία στην Αθήνα.
-------------------------
"Διάβασα στην Αυγή της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2005, στο ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα, ότι «Ο Α. Αλαβάνος από καιρό «λογάριαζε» τον Αλ. Τσίπρα.» Επίσης ότι «Άνθρωποι που συνομιλούν με τον Αλέκο Αλαβάνο γνωρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΝ ήθελε να αξιοποιήσει τον Αλ. Τσίπρα.» Ακόμη ότι ο Πάνος Λάμπρου της ΑΚΟΑ είχε ρωτήσει στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ τον Αλ. Τσίπρα πώς θα του φαινόταν η ιδέα ενώ το όνομά του ανέφερε και ο Γιάννης Μπανιάς σε συνάντησή του με τον πρόεδρο.
Ενδιαφέρων τρόπος ανάδειξης υποψηφίων στη δημόσια ζωή, όπως στην περίπτωση του πρώτου δήμου της χώρας, από ένα αριστερό κόμμα. Σε υπολογίζει ο πρόεδρος, σε έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος, θέλει να σε αξιοποιήσει ο πρόεδρος, σε βολιδοσκοπούν σε ανύποπτο χρόνο και ψιθυρίζουν το όνομά σου οι σύμμαχοι. Ύστερα έρχεται η υποψηφιότητα ως έκπληξη για όλους τους υπόλοιπους, κομματικά μέλη και μη. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος και οι συν αυτώ εζήλωσαν είτε τα επικοινωνιακά κόλπα των Παπανδρέου είτε την πολιτική επιλογής και ανάδειξης στελεχών στο ΚΚΕ. Αλλά ακόμη κι αυτοί δεν έδειχναν τόση αδιαφορία, για να μην πω περιφρόνηση, για τους ψηφοφόρους τους και το δημόσιο αίσθημα.
Δεν ξέρω αν το ρεπορτάζ αυτό είναι σοβαρό και όσα αναφέρει αληθή. Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι, το ότι προβάλλεται στην Αυγή, δεν ξέρω κι εγώ με ποιον στόχο (υποθέτω για να δειχθεί ότι η υποψηφιότητα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία), είναι μάλλον θλιβερό. Αναρωτιέμαι πώς δέχεται τέτοια μεταχείριση ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας. [...]"
 

Τι αναρωτιόμουν κι εγώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: