Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

"ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..." γράφει ο ποιητής και φίλος στο fb Γιώργος Μπλάνας (11/8/2015)

..........................................................
  
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

γράφει ο ποιητής και φίλος στο fb Γιώργος Μπλάνας (11/8/2015)




 
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως το Τρίτο Μνημόνιο είναι επιβεβλημένο, αφού δίχως την χρηματοδότηση που προσφέρει, η χώρα θα καταρρεύσει και μία –καθόλου αμελητέα- μερίδα των πολιτών της δεν έχει την παραμικρή διάθεση να κοπιάσει, για να την ανορθώσει.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως το Τρίτο Μνημόνιο αποκλειστικό σκοπό έχει την ομαλή αποπληρωμή του χρέους της χώρας, αδιαφορώντας για την ζωή των πολιτών, με εξωφρενικά ανήθικη μέθοδο: συνδέει διαρθρωτικές αλλαγές -οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει από δεκαετίες- στον κρατικό μηχανισμό, με μέτρα που αποδιαρθρώνουν την κοινωνία των πολιτών.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ –εναλλασσόμενα στην εξουσία- είναι απολύτως –και από πρόθεση- υπεύθυνα για την αθλία κατάσταση της χώρας.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως μία –καθόλου αμελητέα- μερίδα των πολιτών στήριξε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες κρατικής και κοινωνικής παραλυσίας που δημιουργούσαν τα δύο αυτά κόμματα.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως ο «ΣΥΡΙΖΑ» δεν ευθύνεται για άθλια κατάσταση της χώρας, αφού δεν βρέθηκε ποτέ –μέχρι πριν από μερικούς μήνες- στην εξουσία. Εν τούτοις, στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών έχει τις ευθύνες του: ιδεολογική ασάφεια και αξιακή ελαστικότητα, οι οποίες στήριζαν τις πιο αντιφατικές νοοτροπίες και εξέτρεφαν τις πιο αλλοπρόσαλλες πρακτικές.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως ο «ΣΥΡΙΖΑ» κέρδισε τις εκλογές με ψέματα – από αμέλεια ή πρόθεση, αδιάφορο.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον κλέφτη.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, πως δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τον ψεύτη.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως ο κλέφτης και ο ψεύτης ανήκουν στο ίδιο είδος πολιτικού, άσχετα με τον χρόνο και την σειρά που εκδηλώνουν τον χαρακτήρα τους.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι αφροσύνη να περιμένεις απ’ τον ψεύτη να μην κλέψει κι από τον κλέφτη να μην πει ψέματα.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς, διότι
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι ηλίθιοι να μας δώσουν πίσω αυτο που τους έχουμε εκχωρήσει: ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: