Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

"Το Αστρον σώθηκε, ας μην παραμείνει όμως κλειστό" (http://www.tovima.gr, 18/2/2013)

.......................................................

Το Αστρον σώθηκε, ας μην παραμείνει όμως κλειστό
Το κτίριο του γνωστού κινηματογράφου κηρύχθηκε διατηρητέο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων
Το Αστρον σώθηκε, ας μην παραμείνει όμως κλειστό






Ο εξώστης κόστιζε πιο ακριβά από την πλατεία και από το διάφανο φουαγιέ του, χάρη στις μεγάλα υαλοπετάσματα, οι θαμώνες μπορούσαν να βλέπουν την κίνηση της Κηφισίας, αραιή στη δεκαετία του ΄60, ασφυκτική στα μετέπειτα χρόνια.

Ο κινηματογράφος Αστρον που κηρύχθηκε επιτέλους διατηρητέος στην τρίτη κατά σειρά αναμπομπή του θέματος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έχει ασφαλώς την ιστορία του. Μπορεί να μην είναι το μοναδικό δείγμα κτίσματος αρτ ντεκώ, μπορεί στα χρόνια που πέρασαν από τα εγκαίνιά του _χειμώνα του 1957_ να έχει υποστεί πολλές αλλαγές και παραμορφώσεις και εν τέλει να έχει απωλέσει την αίγλη του, σίγουρα όμως αποτελεί ένα τοπόσημο της πόλης, ειδικά της περιοχής των Αμπελοκήπων.

Η χρήση του, σύμφωνα με την απόφαση δεν μπορεί να αλλάξει και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι είχαν ξεσηκωθεί πολιτιστικοί φορείς, οργανώσεις πολιτών, ο δήμος Αθηναίων έως και κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ). Η ευχή είναι τώρα να επαναλειτουργήσει ως κινηματογράφος και να μη μείνει στα αζήτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: