Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

"Άλλους δρόμους δεν έχει..." έγραψε ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης ("Ο Καιρός" της "Ελευθεροτυπίας") (facebook, 5.6.2015)

...............................................................


 Άλλους δρόμους δεν έχει...





έγραψε ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης (facebook, 5.6.2015)

Η κυβέρνηση είναι ανάγκη για το καλό του λαού να συνειδητοποιήσει, ότι έχει μόνο τους εξής δρόμους να ακολουθήσει:
1.Να παραμείνει στη γραμμή υπεράσπισης της αριστεροσύνης της, με επιμονή στο όραμα της ανατροπής του νεοφιλελευθερισμού της Ευρώπης και με επιμονή στην επιβολή των θέσεων του προγράμματος της Θεσσαλονίκης στους δανειστές. Αυτή η θέση θα σημάνει την πλήρη ρήξη με τους δανειστές και θα οδηγήσει σε εθελούσια αποχώρηση από το ευρώ, ώστε να εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης με νέο χρήμα. Άλλος τρόπος να εφαρμόσει το αριστερό όραμα δεν υπάρχει.
2.Να συμβιβαστεί με τα ήδη υπογεγραμμένα μνημόνια, τα οποία της ζητούν οι δανειστές να εφαρμόσει (αυτά είναι τα μέτρα που ζήτησαν οι δανειστές προχτές και δήθεν έμειναν όλοι ενεοί, τάχα μην ξέροντας) παίρνοντας μερικές ισχνές ελαφρύνσεις, αφού αυτές είναι οι διαθέσεις των δανειστών. Αυτή η θέση θα οδηγήσει τον ΣΎΡΙΖΑ σε διάσπαση και την κυβέρνηση που θα απομείνει, σε σοσιαλδημοκρατική πορεία, ένα ΠΑΣΟΚ στη θέση του εξαφανισμένου ΠΑΣΟΚ με καλύτερες κατ αρχήν προοπτικές από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά, σε μνημονιακη πορεία.
3.Να συνειδητοποιήσει, ότι καμιά αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί μνημόνια και δεν μπορεί να εφαρμόσει αριστερή πολιτική σε ένα απολύτως καπιταλιστικό περιβάλλον (οι συνθήκες δεν είναι ώριμες, που θα έλεγε και ο Λένιν) και να εγκαταλείψει την εξουσία, προσπαθώντας τουλάχιστον να διασώσει την αριστεροσύνη της, μαχόμενη από το μετερίζι που ξέρει καλύτερα: της αντιπολίτευσης στη Βουλή και στο δρόμο. Με μια διαφορά: Προσγειωμένη, υπεύθυνα και χωρίς ανέξοδες και ανεφάρμοστες κορώνες.
Άλλους δρόμους δεν έχει η κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ και όσο πιο γρήγορα αποφασίσει ποιον θα ακολουθήσει τόσο το καλύτερο για τη χώρα, για τον ίδιο και για την ταλαιπωρημένη έννοια και πράξη της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: