Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

"Αφηγήματα" της νέας ελληνικής πολιτικής σκηνής... από τη φίλη στο fb Emmanuela Katrinaki (facebook, Aύγουστος/Σεπτέμβρης 2016)

.............................................................
 


Το "αφήγημα" σύριζα: "Παιδιά, χάσαμε. Πολεμήσαμε (17 ώρες, ουάου) αλλά χάσαμε. Όλα αυτά που κάνουμε δεν τα θέμε, αλλά είμαστε αναγκασμένοι. Είναι κακοί αυτοί οι Γερμανοί. Να μας ψηφίζετε όμως, γιατί μόνο εμείς παραδεχτήκαμε πως χάσαμε και το λέμε και στους Γερμανούς πως είναι κακοί (αν και δεν το πολυλέμε πια). Δεν έχει σημασία που κάνουμε ό,τι μας λένε, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, λέμε".
Δηλαδή: Και είμαστε ανίκανοι, και δεν ευθυνόμαστε για ό,τι κάνουμε, αφού άλλοι διατάζουν, είμαστε όμως ευαίσθητοι. Α, και πληρωνόμαστε αδρά για να το κάνουμε αυτό που δεν είναι σωστό να κάνουμε. Αλλά τι, τζάμπα να δουλεύουμε;"
Αν ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι, θα είχαν απολυθεί την επόμενη μέρα, αφού δήλωσαν αποτυχημένοι. Αλλά είναι πολιτικοί και αλίμονό μας.

Το "αφήγημα" Κούλη: "αυτοί είναι κομμουνιστές και μπαχαλάκηδες και δεν κάνουν σωστά αυτά που μας λένε οι Γερμανοί να κάνουμε. Τα κάνουν βέβαια, αλλά με μισή καρδιά. Εμείς είμαστε καλύτεροι γιατί κάναμε και θα ξανακάνουμε τα ίδια, με όλη την καρδιά μας. Θα βομβαρδίσουμε και τις εστίες μπαχαλακισμού κι όλα καλά στο Ελλαδιστάν".
Από αυτούς δεν θα γλιτώσουμε ποτέ, είναι πολλοί και έχουν και τέκνα.
Με λίγα λόγια, την έχουμε βαμμένη στο διηνεκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: