Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

"ΤΣΙΡΚΟ, ΠΑΡΑΓΚΑ, ΦΙΡΜΑ ΓΚΡΕΚΑ..." Νίνα Γεωργιάδου/Maria Tarla (facebook, 30.5.2019)

...............................................................

 
ΤΣΙΡΚΟ, ΠΑΡΑΓΚΑ, ΦΙΡΜΑ ΓΚΡΕΚΑ...



  

                          Νίνα Γεωργιάδου/Maria Tarla (facebook, 30.5.2019)

Δεν ειναι το αποτελεσμα των εκλογων που εφερε αυτο το αισθημα της εξουθενωσης.
Ετσι κι αλλιως, τις τελευταιες δεκαετιες το εκλογικο σωμα ειναι ενα μονοτονο εκκρεμες.
Κανει μια πληκτικη παλινδρομηση, σαν την κινηση της αυτοϊκανοποιησης.
Απο δω το κακο κι απο κει το λιγοτερο κακο.
Εγκλεισμος σ ενα κρετινικο διλημμα.
Και με σταθερη περιοδικοτητα μιας ή δυο εκλογικων αναμετρησεων, το κακο και το λιγοτερο κακο αλλαζουν θεση, σαν τους τσολιαδες στο Συνταγμα.
Το πισω ξαπλωμενο πτωμα ειναι το εκλογικο σωμα. Ειναι αυτο που λεει τ ονομα του. Ενα σωμα, χωρις κεφαλι. Το ακεφαλο σωμα.
Απο την ασωματο κεφαλη των τσιρκων, στο ακεφαλο πτωμα. Και παλι για τσιρκο.
Τσιρκο. παραγκα, φιρμα γκρεκα
Εκεινο που εξουθενωνει σημερα, ειναι ο απροκαλυπτος κυνισμος.
Οι φασιστες που καθονται αναπαυτικα στα εδωλια των φονιαδων, σε μακροσυρτες δικες και, καθαριζοντας το αιμα απο τα νυχια τους, "πού ειναι ο Παυλος. οεο; Τον Αιγυπτιο στην ιχθυοσκαλα δεν τον ξεκοιλιασαμε, κυριε δικαστα μου. Γλιστρησε κι επεσε πανω στο στιλετο με το οποιο καθαριζα, καλη ωρα, τα νυχια μου. Το ιδιο κι εκεινος ο ξενος που δουλευε στα χωραφια της Ιτεας και της Ιεραπετρας και της Θεσσαλονικης. . Γλιστρανε πολυ αυτοι οι μαυριδεροι και κατα προτιμηση πανω στα στιλετα μας, για να μας ενοχοποιησουν."
Και το εκλογικο σωμα, που διεγραψε απο την ανυπαρκτη μνημη του, ταγματασφαλιτες, δωσιλογους και μαυραγοριτες, αθωωνει και τις φυτρες τους και μαλιστα τους στελνει και στις Ευρωπες, με τις τσιγκελωτες βρωμομουστακες, ενα πακο ραβασακια απο τον Ιησου αυτοπροσωπως, φραχτες και ναρκες στα μυαλα και τον αγκυλωτο στο εσω κρανιο, να δει η Βρυξελλα να θαυμαξει φουσκωτο αρχαιελληνικο πολιτισμο και επουρανια επιστολογραφια.
Ρατσα μπαρουφα, ομελετα, ιστορια.
Ειναι ο κυνισμος της δεξιατζας που δεν κρυβει λογια γιατι ξερει οτι το ακεφαλο πτωμα πια δεν διαθετει εγκεφαλο για να επεξεργαστει την υποτιμηση. Τον εκαψε, δεκα ωρες καθε μερα παρεα με τον survivor κι αλλες τοσες με τον Πορτοσαλτε.
Θα δουλευεις εφτα μερες, με τον υποκατωτατο κι ενα ασφαλιστικο τυπου Πινοσετ που θα σοδομει τους νεους ασφαλισμενους και θα καρατομει κι αλλο τους συνταξιουχους. Θα βαλουμε τις Κουνεβες να μας καθαριζουν και να μας κανουν αερα, θα κλεισουμε τα δημοσια νοσοκομεια, και θα σου εκλεξουμε πρωθυπουργο το απολειφαδι της οικογενειοκρατιας, που βλεπει εξωγηινους στον Υμηττο, τον γονο της αποστασιας που δεν εχει δουλεψει ουτε μια μερα, τον μπουλη μιας φαρας που διεπλακη με τις παλατιανες συνωμοσιες και τις γερμανικες πολυεθνικες, για να νοιωαεις αμετακλητα ηλιθιος και παραδομενος.
Ματσο αμακα καπιταλε,
σκαρτο ταναλια πολιτσια
Ειναι και η εξουθενωση απ αυτους τους ντεμεκ, που ειδαν φως στο Μαξιμου και μπηκαν κι εκατσαν κι επειδη πια θυμοντουσαν μονο το μισο στιχο του Κατσαρου, ξεχασαν το "αντισταθειτε" κι ειπαν. "καλα ειμαι εδω". Κι εβαλαν μπροστα απο το παραμορφωμενο προσωπο της Κουνεβα, τις τσιτωμενες τηλεπερσονες και μπροστα απο την αξιοπρεπεα μιας μεταναστριας που εκπροσωπησε επαξια τον καιρο και την ταξη της, τα πλαστικα τιποτα.
Τρομπα, φιγουρα, σαχλαμαρα κι αρπα κολλα.
Εξουθενωση να σκαβω και να μην μπορω να συγκρατησω τα δακρυα απ το θυμο της τοσης υποτιμησης. Και στο διαλειμμα, καθομαι στο χωμα αναμεσα στ αμπελια, και πατω στα ατονα μικροσκοπικα πληκτρα του κινητου μου τις σκεψεις μου ή διαβαζω τις προκοπες σου, καρναβαλε με στολη μακεδονομαχου, ξοφλημενε μικροαστε, χρεωμενε ως το λαιμο στις τραπεζες, στην ιστορια και στα παιδια σου.
Μασκαρα, Γκρεκο μασκαρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: