Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

"Η καφριλα ως Κυριαρχη νοοτροπια" Γράφει ο φίλος στο fb Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης (facebook, 23/11/2015)

.................................................................

Η καφριλα ως Κυριαρχη νοοτροπια




Γράφει ο φίλος στο fb   Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης (facebook, 23/11/2015)

Παρακολουθωντας το τελευταιο τετραημερο τα γεγονοτα στη χωρα οδηγειται κανεις σε πολύ συγκεκριμενα συμπερασματα, επιβεβαιωνοντας παραλληλα και άλλα στα οποια εχει τυχον καταληξει από καιρο.
Η ψηφοφορια στη Βουλη για τα νεα μετρα, η διαλυση της Λεωφορου για το ματς των αιωνιων που δεν εγινε και οι εκλογες για την αναδειξη αρχηγου στη ΝΔ, που επισης δεν ολοκληρωθηκαν, μοιαζουν γεγονοτα ασχετα και ανομοιογενη μεταξυ τους, αλλά δεν είναι. Για την ακρίβεια είναι ο καθρέφτης της ανευθυνοτητας, της επιπολαιοτητας, της αδιαφοριας και της καφριλας, η οποια κυριαρχει σε όλα τα επιπεδα της ζωης του τοπου.
Η ψηφοφορια στη Βουλη για το πρωτο πακετο των προαπαιτουμενων για να καταβληθει ένα κομματι της δοσης του δανειου από την τρόικα υπηρξε αποκαλυπτικη για την παντελη ελλειψη πολιτικης σκεψης και σοβαροτητας από την κυβερνηση.
Ας ξεκινησουμε από κατι βασικο: Όπως μπορει να δει καθενας σοβαρος επαγγελματιας πολιτικος, δημοσιογραφος και αναλυτης,που διαθετει πολιτικη σκεψη ( ειδη που σπανιζουν οσο περνα ο καιρος. Ειναι ζητημα αν 7 ή 8 δημοσιογραφοι από τους δεκαδες που ασχολουνται κάθε μερα με τα κοινα εχουν στοιχειωδη πολιτικη σκεψη και το ιδιο συμβαινει με την πλειονοτητα των βουλευτων και κομματικων παραγοντων ) καμμία κυβερνηση δεν μπορει να σταθει με 155 βουλευτες, εχοντας να διεκπεραιωσει μνημονιο. Πολύ περισσοτερο μαλιστα μια κατ ονομα τουλαχιστον αριστερη κυβερνηση.
Δεν χρειαζεται μεγαλη φαντασια για να καταλαβει κανεις το γιατι. Αρκει να δει ότι κυβερνησεις με πλειοψηφιες 165 βουλευτων που προηγηθηκαν απετυχαν να ολοκληρωσουν ακομα και την μιση τους θητεια. Η απαντηση είναι απλη:
Ένα μνημονιο απαιτει επαχθη μετρα, για τα οποια απαιτουνται με τη σειρα τους τουλαχιστον 3 προϋποθεσεις:
1. Ισχυρη πλειοψηφια στη Βουλη, που να μπορει να αντεξει διαρροες και εσωκομματικες αντιδρασεις
2. Συναινεση της πλειοψηφιας των πολιτικων κομματων
3. Αποδοχη εκ μερους μεγαλου κομματιου του λαου.
Η κυβερνηση Γιωργακη Παπανδρεου ειχε ισχυρη πλειοψηφια, αλλα αναλωθηκε με την ενταξη της χωρας σε μνημονιο, και με τη διαρκη κοροϊδία του λαου και των δανειστων.
Η συγκυβερνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ ειχε μεν πλειοψηφια και καλυπτε μια πολιτικη συναινεση, αλλα αποδειχτηκε ότι η καλυψη αυτή ηταν για να μοιραζονται οι κρατικες θεσεις κατ αναλογια των 3 κομματων και φυσικα τιναχτηκε στον αερα από την απολυτως αψυχολογητη αποφαση Σαμαρα- Βενιζελου να κλεισουν την ΕΡΤ! Τελικα, φοβουμενη το πολιτικο κοστος μετρων απειρως ηπιοτερων των σημερινων και σκεπτομενη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μακροημερευε με αδεια ταμεια, του παρεδωσε την εξουσια ( την οποια ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιωξε βασιζομενος στον εγκληματικο και βλακωδη όπως εχει αποδειχτει στην πραξη συνταγματικο εκτρωμα ( και) Βενιζελου περι εκλογης προεδρου δημοκρατιας ) αρνουμενη να ολοκληρωσει την αξιολογηση και την εκταμιευση της τελευταιας δοσης του δευτερου μνημονιου.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπαρχουν λογια, που να περιγραψουν την πληρη απουσια πολιτικης σκεψης και στοιχειωδους επαφης με την πραγματικοτητα!
Αφου ανετρεψε την προηγουμενη κυβερνηση για να κυβερνησει ο ιδιος, ανακαλυψε πολύ συντομα ότι του ηταν αδυνατο να κανει πολιτικη παροχων με αδεια ταμεια (!), του ηταν αδυνατο να παει στη δραχμη ή ΚΑΙ στη δραχμη γιατι το κοστος θα ηταν μεγαλυτερο από το κερδος (!), του ηταν αδυνατο να εκβιασει τους δανειστες γιατι μετα τις κοροϊδιες Γιωργακη και Σαμαρα- Βενιζελου εκεινοι ηταν αποφασισμενοι να ξεκαθαρισουν μια και καλη με τους εξυπνακες της ελληνικης πολιτικης σκηνης και τελος του ηταν αδυνατο να εφαρμοσει ο,τιδηποτε υποσχοταν στο λαο προεκλογικα, για τον απλουστατο λογο ότι το προγραμμα του ηταν βασισμενο σε επιπολαιες ονειροφαντασιες και σε στοιχεια βγαλμενα από το μυαλο και όχι από την πραγματικοτητα της οικονομιας και των αναγκων της, όπως απεδειξε η πραξη εδώ και 11 μηνες.
Η αποφαση του πρωθυπουργικου επιτελειου να σχηματισει κυβερνηση με 155 βουλευτες, αποτελουμενη μαλιστα από δυο απολυτως ανομοια κομματα μαρτυρα αφ ενός μεν τη διψα του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσια παση θυσια και αφ ετερου την παντελη απουσια πολιτικης σκεψης για το εγχειρημα και, το χειροτερο, παντελη απουσια ενδιαφεροντος για τη μοιρα του τοπου.
Μια πολύ πιθανη ( η πιθανοτερη ) πτωση αυτης της κυβερνησης , παρ ολο που θα ηταν ο,τι καλυτερο θα μπορουσε να συμβει στη χωρα και στην αριστερα ( ή ο,τι αφησαν οι αρριβιστες του ΣΥΡΙΖΑ απ αυτην στη συνειδηση του κοσμου ) θα εχει ένα οικονομικο κοστος εκλογικο και κεφαλαιακο για τη χωρα, με τους νεους κλυδωνισμους που θα προκαλεσει στο εξωτερικο περιβαλλον και όχι μονο. Αυτό μοιαζει να μην ενδιαφερει καθολου την κυβερνηση. Σαμπως αυτή θα πληρωσει;
Ηδη, οι 155 βουλευτες εγιναν 153 και ειμαστε ακομα στην αρχη. Το Μεγαρο Μαξιμου σκαρφιζεται καλεσματα του λαου (του πραγματικου 19% που την ψηφισε ) σε εξεγερση αν απειληθει η κυβερνηση με τα γνωστα αριστεριστικα παραμυθια περι ανατροπης από ξενα και ντοπια σκοτεινα και φωτεινα κεντρα και συμφεροντα, αλλά πόσες φορες μπορεις να πεις το λαο ηλιθιο και να το δεχτει; Αρκετες όπως αποδειχτηκε. Αλλά στο διηνεκες;
Να λαβει υπ οψιν του ο αναγνωστης, ότι οι βουλευτες που καταψηφιζουν ή αρνουνται να ψηφισουν τα επαχθη μετρα στα νεα νομοσχεδια δεν είναι παρα υποκριτες πολιτικαντηδες ή πολιτικως ηλίθιοι. Η κυβερνηση ψηφιστηκε αφου ειχε συμφωνησει με την τρόικα σε νέο μνημονιο και επαχθη μετρα. Επομενως, σε καθενα βουλευτη ηταν σαφες ότι θα τα ψηφιζε στη Βουλη. Εκτος εάν καποιοι πιστευαν ότι ο πρωθυπουργος άλλα θα συμφωνουσε και άλλα θα εφαρμοζε. Δεν ειχαν μαλλον καταλαβει, ότι μετα από 17 ωρες που δουλεψε πραγματικα στην πρωτη θητεια του πηρε το πρωτο μαθημα του.
Λεω το πρωτο γιατι το δευτερο δεν το πηρε. Δεν ξερω αν θα προφτασει η κυβερνηση να βαλει στο χερι τα 2 + 10 δις της πρωτης δοσης, αλλα πολύ φοβαμαι ότι θα προφτασει. Και λεω φοβαμαι, γιατι εχοντας παρακολουθησει την πορεια της και την πορεια οσων την απαρτιζουν ( όχι ολων ) διαισθανομαι ότι τα δινει όλα με μοναδικο στοχο να παρει αυτά τα πολυποθητα δις. Όχι, όμως, για να τα επενδυσει εκει που τα εχει αναγκη ο τοπος. Αλλά για τα ξοδεψει σε παροχες λαϊκιστικες, που οικονομικα θα τιναξουν τη χωρα στον αερα για τα καλα. Μακαρι να διαψευστει η διαισθηση μου, αλλα δεν της εχει συμβει μεχρι τωρα.



Όπως δεν της συνεβη και με το ματς των αιωνιων. Εκει η καφριλα κυριαρχησε σε όλα τα επιπεδα. Την ιδια ωρα, που η Λεωφορος διαλυοταν και το νοσοκομειο του Αγιου Σαββα, που είναι απεναντι, με εκατονταδες βαρεια αρρωστους μπουκωνε από τα δακρυγονα (!), στη Μαδριτη, αγκαλιασμενοι εψελναν τον υμνο της Γαλλιας Μαδριλενοι και Καταλανοι, που τους χωριζει μισος ασβεστο όχι μονο για ποδοσφαιρικους, αλλα για λογους εθνικους και οικονομικους, χωρις να πεσει ουτε μια κροτιδα, και χωρις να ανοιξει ρουθουνι παρολο που οι γηπεδουχοι εφαγαν 4 γκολ!
Τι να πρωτοθαυμασει κανεις από τα εδώ μπουμπουκια! Την ηθικη του δεν τρεχει τιποτα όταν εκτοξευονται βεγγαλικα στο γηπεδο κατά αντιπαλων για νιοστη φορα; Την ανικανοτητα της αστυνομιας να ελεγξει τους οπαδους στις εισοδους; Την επιμονη των παραγοντων να διατηρουν στρατους καφρων στις κερκιδες για να κανουν τις βρωμικες δουλειες τους; Την παιδεια αυτων των οπαδων; Την κουλτουρα των παραγοντων, που αγοραζουν ομαδες μονο και μονο για να εχουν στρατους εκβιασμου της πολιτικης και οικονομικης ζωης του τοπου; Ο μισος ποινικος κωδικας εκπροσωπειται από προεδρους ομαδων!
Δεν το ξερει ο κρατος; Δεν ανοιγει ρουθουνι στη Βρετανια και στην Ισπανια και την Ιταλια με στρατιες μεθυσμενων οπαδων και ανοιγει στη χωρα του ποδοσφαιρικου τιποτε;
Τελος, για να κλεισει το υψηλου περιεχομενου ελληνικο τριημερο, η αξιωματικη αντιπολιτευση δεν καταφερε να ολοκληρωσει τις εκλογες για νέο προεδρο, παρολο που ο προσωρινος προηγειτο μακραν μεχρι την ωρα της εμπλοκης, επειδη συναγωνιζεται με την κυβερνηση σε απολυτη ελλειψη σοβαροτητας και ελλειψη ευθυνης απεναντι σ αυτόν που υποτιθεται ότι απευθυνεται, και από τα λεφτα του οποιου ζει κι ολας! Του πολιτη.
Η παραταξη που θελει να κυβερνησει παλι οργανωσε εκλογες χωρις να ελεγξει την ικανοτητα της εταιριας διεξαγωγης ( για να μην υποψιαστω ότι η ανικανοτητα μαρτυραει αρπακολα λογω διαπλοκης οικονομικης ), χωρις να συνεννοηθουν οι υποψηφιοι μεταξυ τους για ολη τη διαδικασια και χωρις να προβλεφθει το τι θα γινει απλως αν διακοπει το ρευμα από το συστημα!
Όλα αυτά πληρωνονται από την τσεπη του λαου Γιατι από κει βγαινουν τα κονδυλια και για τους αρριβιστικους ερασιτεχνισμους της διακυβερνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και για τις καταστροφες από τις καφρικες νοοτροπιες οικονομικων ποδοσφαιρικων και οπαδικων παραγοντων, που επισης σιτιζονται από την τσεπη του λαου μεσω προϋπολογισμου και τυχερων παιχνιδιων και για τις τσαρλατανικες δραστηριοτητες της αξιωματικης αντιπολιτευσης, που δεν της φτανουν τα εκατομμυρια της λαϊκης επιχορηγησης, ζηταει και 3 ευρω χαρατσι από κάθε οπαδο!


Μια χωρα οπου η καφριλα είναι η Κυριαρχη νοοτροπια. Και την οποια καφριλα ο λαος στη συντριπτικη του πλειονοτητα παρακολουθει απαθης, όταν δεν είναι συμμετοχος σ αυτην. Θαυμαστε τον.

Γ Παπαδοπουλος-Τετραδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: