Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Γιαννόπουλος / Αποχαιρετισμός σε έναν καλό φίλο και συνάδελφο (http://www.naftemporiki.gr, Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014)

........................................................

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Γιαννόπουλος

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014


Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός Δημήτρης Γιαννόπουλος, σε ηλικία μόλις 56 ετών. Σοκ έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του γνωστού Έλληνα ηθοποιού που χάριζε στιγμές δράσης και αγωνίας με τους ρόλους που ερμήνευε  στο θεατρικό σανίδι και την μικρή οθόνη.

Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος έπαιξε σε πολλές σειρές, όπως οι «Οκέι φίλε»(1974), «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927»(1980), «Μπορντέλο» (1985), «Αναστασία» (1993), «Μην φοβάσαι τη φωτιά» (1994), «Κόκκινος Κύκλος»(2000), «10η Εντολή» (2004), «Μαύρα Μεσάνυχτα» (2007), «Κάρμα» (2009), «Steps» (2011).





Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή όταν παραγωγός που συνεργάζεται με μεγάλο κανάλι αναζήτησε τον Δημήτρη Γιαννόπουλο για να του προτείνει να συμμετάσχει σε νέα σειρά. Στο σχετικό τηλεφώνημα απάντησε η σύζυγός του, λέγοντας ότι  δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς η οικογένειά του δεν προχώρησε στη γνωστοποίηση καμίας λεπτομέρειας σχετικά με το δυσάρεστο γεγονός.

Αποχαιρετισμός:Έφυγε ο συνάδελφος Δημήτρης Γιαννόπουλος χωρίς να μας αφήσει κανένα περιθωριο χρόνου να συμπαρασταθούμε στις τελευταίες του στιγμές, ούτε καν να σταθούμε αμίλητοι στην "έξοδό" του απ' αυτή τη ζωή, ούτε να τον χειροκροτήσουμε για τελευταία φορά. Γιατί δεν μας είπε τίποτα ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του; 
    Πώς άραγε να πέρναγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, κι αυτός κι η οικογένειά του; Δεν τον βλέπαμε στις οθόνες μας αυτά τα χρόνια, ούτε σε κάποια θεατρική σκηνή. Δεν αναρωτηθήκαμε κανένας μας, κοινό και συνάδελφοι. Κι έτσι μας στέρησε να εκφράσουμε υποκριτικά τη λύπη μας για την προώρη αναχώρησή του ως συνάδελφοι ή και να "καταναλώσουμε", ως κοινό, το πένθος των δικών του με την εικόνα του τη νεκρική. Μας στέρησε τα φλας και τα κουτσομπολιά για την "παρέλαση" των συμπαραστεκομένων, όπως μας τα στέρησε όταν παρακολουθούσαμε τις δουλειές του. Αφοσιωμένος εργάτης της τέχνης έζησε, αφοσιωμένος εργάτης της τέχνης μάς αποχαιρέτησε. Χώμα ελαφρύ...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: