Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

"Τσοχατζόπουλοι, Τσοχατζοπουλάκια και χαζοπούλια" έγραψε ο "Μετέωρος" ("Εφημερίδα των Συντακτών", 21/10/14)

........................................................

Τσοχατζόπουλοι, Τσοχατζοπουλάκια και χαζοπούλια
















έγραψε ο "Μετέωρος" ("Εφημερίδα των Συντακτών", 21/10/14)

     
Στο κεντρικό σαλόνι της «Εφ.Συν.» θρονιάστηκε το Σαββατοκύριακο η Ελένη Κούρκουλα και μίλησε για το ρίσκο που παίρνει φέτος, μαζί με τον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη, να αναλάβουν τη διαχείριση εννέα αθηναϊκών θεάτρων και για τις ευκαιρίες που προσφέρει η κρίση στους τολμηρούς. Σ' εκείνους που διαθέτουν μπαγιόκο, ασφαλώς, γιατί τους ρέστους τούς καταπίνει αμάσητους η μαρμάγκα. Αναφέρθηκε και στην ενασχόλησή της με τα κοινά.

Ιεροκήρυκας στην Αγια-Σωτήρα χρημάτισε ο πατέρας της, μολαταύτα η ίδια αναζήτησε, στα τρυφερά της χρόνια, τη σωτηρία στα κηρύγματα του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Ανανεωτικής Αριστεράς. Μεγαλώνοντας έκανε γερές αρπαχτές ως πρωταγωνίστρια στις εύπεπτες σαπουνόπερες της τιβί. Γνήσιο τέκνο της τηλεοπτικής δημοκρατίας πά' να πει, μόλις ένιωσε αναγνωρίσιμη από το Κολωνάκι ίσαμε τη Σελήνη, θέλησε να δοκιμάσει την τύχη της στη Βουλή και, γιατί όχι, στα υπουργεία.

Χαΐρι και προκοπή δεν προβλεπόταν να δει παρέα με τα παλιά της συντρόφια -εξωκοινοβουλευτική δύναμη είχαν καταντήσει-, οπότε γοητεύτηκε από το όραμα και το πολιτικό ανάστημα του εκσυγχρονιστή Κώστα Σημίτη. Επιμένει να τον εκθειάζει ακόμα και σήμερα, παρουσιάζοντάς τον περίπου ως ευεργέτη της χώρας. Παρόμοιους επαίνους διατυπώνει με αυθάδεια και για τον Βαγγέλα Βενιζέλο, που πρωτογνώρισε σε μια κηδεία και τον συμπάθησε επειδή σιγόψελνε -καθότι παπά εγγόνι και διαόλου κάλτσα- σε πλάγιο δεύτερο, όπως κι εκείνη.

Την Ιστορία επικαλείται, που θα καταγράψει τάχα μου τη συνεισφορά του Μπένι στο να μη γίνουμε Βουλγαρία. Οι αναδρομάρηδες του μέλλοντος, κυρά μου, θα τον καταχωρίσουν στα κιτάπια τους σαν μαύρη κηλίδα τεραστίων διαστάσεων, εφάμιλλων της σωματοδομής του. Με κάτι τέτοιες γαλιφιές κατάφερε η μαντάμ να ενταχθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς του Κινήματος, εξαργυρώνοντας τη φήμη της. Τα πρόβατα τηλεθεατές-πελάτες την τίμησαν στην κάλπη κι αυτή από ευγνωμοσύνη ονομάζει συλλήβδην τους ψηφοφόρους Τσοχατζοπουλάκια.

Ιδιόρρυθμοι, ιδιοτελείς και ιδιώτες αυτοί οι Πασόκοι! Μυστήρια τρένα! «Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Ελληνας δεν ήταν ένας μικρός, μικρός, μικρός Τσοχατζόπουλος;» ανέκραξε η κοκόνα. «Δήλωσε κανείς την πραγματική αξία του σπιτιού που αγόρασε; Δεν είμαστε ένας βαθιά αλλοτριωμένος λαός;» συνέχισε απτόητη. Οντας σοσιαλιστικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικοποιήσεων.

Ριψοκινδύνευσε, αλλά πέτυχε τη διάχυση της διαπλοκής από τα ρετιρέ ώς τα υπόγεια. Και τώρα μας βρίζει. Σε βγάζει απ' τα ρούχα σου και σε κατηγορεί για γυμνισμό. Σου ξελογιάζει τον σύντροφο και διαδίδει πως είσαι κερατάς. Σε εκμαυλίζει και σε αποκαλεί διεφθαρμένο. Τα καλά του Πάγκαλου με το «μαζί τα φάγαμε». Αϊ σιχτίρ λέω 'γώ. Τα μετέωρα δεν θέλουν να τους βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς και απαντούν με περιορισμένη ορατότητα και λιακάδες.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: