Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

"Θαύματα και Νάματα", πέντε δραματοποιημένα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο" από 20/3 μέχρι 8/4 του 2015

........................................................

 μία θεατρική  παράσταση για το Θαύμα  τον Μάρτιο στο Ιδιόμελο
  
 Για 12 παραστάσεις, από την Παρασκευή 20 Μαρτίου μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου του 2015 ο Χώρος Τέχνης "Ιδιόμελο" θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση "Θαύματα και Νάματα", βασισμένη σε 5 διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σαν έναν διαλογισμό στην ιδέα και την πραγματοποίηση της Ανάστασης.
Οι ηθοποιοί της ομάδας του Ιδιόμελου  αναπαριστούν τις  παπαδιαμάντειες μορφές διασχίζοντας το βαρύ δρόμο από την "Ξαστοχιά" και το Λάθος, στη Μετάνοια, στο λευκό και στο φως του Θαύματος, και, εν τέλει, στο φως της Ανάστασης.  
   Πάσχα εδώ είναι το πέρασμα από την απώλεια του εαυτού στην ανακάλυψή του, μέσα από την αναγνώριση της αδυναμίας και τη  συγχώρεση. 
  Θαύμα εδώ είναι η κοινωνία με το "ζωντανό νερό", άλλοτε στη βρύση και στο πηγάδι, άλλοτε στον αγιασμό, κι άλλοτε σε σκιαθίτικη πηγή που αναβλύζει μέσα από τον κορμό "δέντρου χιλιετούς". 
   


   Τα διηγήματα 
 
Τα Τελευταία Του Γέρου, Η Τελευταία 
 
Βαπτιστική, Η Χολεριασμένη, Το Θαύμα της Καισαριανής και  
 
                                   Ο Αλιβάνιστος 
 
αποτελούν το σώμα κειμένου της παράστασης  "Θαύματα και Νάματα". Τα ζωντανεύουν οι ηθοποιοί:  Μανώλης Γιούργος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Πίτσα Κάτσικα, Μάιρα Μεταξά, Γιάννης Παπαθύμνιος, Εριφίλη Σαββίδου και η Μαίρη Σταγάκη.
Την παράσταση επιμελήθηκε ο Μανώλης Γιούργος
Ημέρες παραστάσεων:  Για τρία Παρασκευο-σαββατο-κύριακα: 20/3,  21/3,  22/3, 27/3, 28/3, 29/3, 3/4, 4/4, 5/4/15. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, 6/4, 7/4 και 8/4/15.
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 12 ευρώ, 
               10 ευρώ, φοιτητικό
                7 ευρώ ανεργίας - ατέλεια κρατήσεις: 210 6817042
ΔιεύθυνσηΧώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: