Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Λόγος περί αριστείας... (www.facebook.sofia lampiki, 15/2/2015)

........................................................

                 Λόγος περί αριστείας...
 Αυτό νομίζει η φίλη Sofia Lampiki, αυτό νομίζω κι εγώ. Κι αυτό νομίζω ότι πρέπει να το καταλάβουν τα παιδιά και πρώτα απ' όλους οι οικογένειές τους! Και πριν απ' αυτούς οι πολιτικοί, και δη της αριστερής κυβέρνησης για να κατορθώσουν να τους πείσουν..."Επειδή πολλή κουβέντα γίνεται για την Αριστεία στα σχολεία.
Αριστεία δεν είναι τα 20άρια, δεν είναι η παπαγαλία, οι συνεχείς εξετάσεις, δεν είναι η αποστειρωμένη αποθήκευση νεκρών γνώσεων στο κεφάλι ενός στρεσαρισμένου παιδιού που κάνει αγώνα δρόμου.
Αριστεία δεν είναι να τελειώνεις το σχολείο για να μετακομίσεις σε μια εταιρεία με μεγάλο μισθό και benefits.
Αριστεία είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, ενταγμένος απόλυτα στην ανθρώπινη κοινωνία, συμφιλιωμένος με την ανθρώπινη φύση του και την ένταξη του στον πλανήτη, αυτός που μπορεί να συνεχίζει να αυτομορφώνεται διαρκώς, αυτός που διαπνέεται από κουλτούρα ζωής, μυαλό και συναίσθημα σε ικανές ποσότητες, αυτός που να μπορεί να κάνει λογικούς συλλογισμούς αλλά και συναισθηματικά άλματα.
Αυτός που οι γνώσεις του είναι η βάση ενός οικοδομήματος που ποτέ δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί όσους ορόφους και να προσθέσει, και που το ξέρει αυτό..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: