Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

"Κόρη που 'φαίνεις τ' αργαλειό..." Δημοτικό τραγούδι από την Κάρπαθο. Για την παράσταση "Γελούσε άραγε ο κυρ-Αλέξανδρος;" στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο" στο Μαρούσι...

 ..............................................................


"Κόρη που 'φαίνεις τ' αργαλειό..."

Δημοτικό τραγούδι από την Κάρπαθο

Εδώ στο τραγούδι η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.

Οι φωτογραφίες του βίντεο είναι από την παράσταση "Γελούσε άραγε ο κυρ-Αλέξανδρος;..." που παίζεται αυτήν την περίοδο τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 17 του Μαρτίου στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο" στο Μαρούσι.

Πρόκειται για την παράσταση τριών δραματοποιημένων διηγημάτων, σατιρικών και καλοκάγαθου χαμόγελου, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911). Είναι τα διηγήματα "Οι Κουκλοπαντρειές", "Το Κουκούλωμα" και ο "Πανδρολόγος" με τους ηθοποιούς Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Πάνο Πανάγου και τον Μανώλη Γιούργο που σκηνοθέτησε την παράσταση.

Σημ.: Το τραγούδι "Κόρη που 'φαίνεις τ' αργαλειό"  ακούγεται στην παράσταση σε μία από τις πρώτες του ερμηνείες με την Ρίτα Αμπατζή...

Ελευθ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου, πολύ κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Σάββατο 9.15 μ.μ. Κυριακή 7.30 μ.μ. Τηλ. κρατήσεων θέσεων 2106817042..






Κι εδώ το τραγούδι με τη Ρίτα Αμπαζή και τον Δημήτρη Σέμση στο βιολί σε ηχογράφηση του 1932

Δεν υπάρχουν σχόλια: